Dünya
  • 30.9.2008 06:43

BÜYÜKELÇİLİK ÇALIŞANI RUS KIZLARI FUHUŞA İTTİ!..

Rus Devlet Televizyonu RTR'de yayınlanan "Spetsialnıy Korrespondet" (Özel Muhabir) adlı programda Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nde çalışan S. Y.'in Rus kızlarına çalışma vizesi sağlayarak Türkiye'ye gönderdiği ve onların fuhuşa yönelmelerine neden olduğu iddia edildi.
Büyükelçilikten yapılan açıklamada Y.'in açığa alındığı ve hakkında tahkikat başlatıldığı belirtildi. Ankara'dan gelecek müfettişler gerekli incelemeleri yaptıktan sonra hukuki süreç işleyecek. Devlet Televizyonunda yayınlanan "Özel Muhabir" adlı programda elçilikte sekreter olarak görev yapan Y.'in Rus bir bayanla kafede gizli görüşmesi ekrana getirildi. Haberi "elçilikte skandal" başlığı ile gündeme getiren programda şu bilgilere yer verildi:
"Moskova'da bir kafede Türkiye'nin Moskova Büyükelçilik görevlisinin bir bayanla gizli buluşması. S. Y., Rus kadınlarının Türkiye'ye gitmeleri için yardımda bulunuyor. Rus kadınlarının pasaportlarına elçilik imkanlarını kullanarak çalışma vizesi vuruyor. Böylece Türkiye'de yasal hale geliyorlar."
Y.'in skandalın patlamasının ardından "sinirli ve gergin" olduğu iddia edilen haberde, "Çünkü içinde bulunduğu ilişkiler kendisi ve büyükelçiliği adına rezalet. Olup bitenler kendisinin büyükelçilik çatısı altında bu işlerle meşgul olduğunu gösteriyor." iddiaları dile getirildi. Olga ismindeki bir hayat kadını pazarlayıcısı ile bir araya geldiği iddia edilen haberde, Olga'nın daha önce kadınları nasıl pazarladığı ile ilgili bilgiler yer alıyor. Uzakdoğuda hayat kadınları ile beraber görüntüleri yer alan Olga'nın Rusya'da bir restoranda yine bayanlarla birlikte olduğu görüntüler yer alıyor.
Haberde "Şimdi Olga Moskova'da" denilerek Rus aileler uyarılıyor. Rusya'nın Kuzbass bölgesi Anjero-Sudjensk kasabasında Rus genç kızların yurtdışına çalışmak için kandırılarak götürüldüğü iddia edilen haberde, "Bu kızlarımız Türkiye'de ve Arap ülkelerinde fuhuşa zorlanıyor. Garson ve dansöz olarak yurtdışına çıkarılan kızlarımız gittikleri ülkede yoldan çıkıyor." bilgisine yer verildi. Haberde Kuzbass kentinde yayınlanan yerel gazetelerde yurtdışına çalışmak için imkanlar sağlandığı ile ilgili ilanların sıkça yer aldığı kaydedildi. (Bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER