Asayiş
  • 22.1.2015 18:19

Büyükler kaçtı küçükler gözaltına alındı

Edinilen bilgiye göre, saat 12.00 sıralarında Siirt-Eruh Karayolu Barış Mahallesi'nde ara sokaklarda toplanan yüzü maskeli yaklaşık 50 kişilik grup, zırhlı araç eşliğinde caddeye yerleştirilen mobese direğini devirdi. Müdahale etmek isteyen polise taşlı saldırıda bulunan grup, daha sonra yolu trafiğe kapatarak geçen araçlardan kimlik kontrolü yaptı. Polis zırhlı araçla göstericilere göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su ile karşılık vermesi üzerine göstericiler ara sokaklara dağıldı.

15 ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI
Daha sonra yaşları 10-14 arasında değişen çocuklar, bu kez caddeye çıkarak slogan atıp yoldan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü yaptı. Polisin 'dağılın' anonsuna rağmen göstericiler eylemlerini sürdürünce, 4 ayrı noktada polisle göstericiler arasında yaşanan kovalamacada yaşları 10-14 arasında değişen 15 çocuk gözaltına alındı.

Bir gösterici, 'Neden taş attın' sorusuna, "Benim sabıkam yok, orada bir çocuk bana taş at dedi bende attım. Niye attığımı bilmiyorum" cevabını verdi. Gözaltına alınan çocuklar ifadeleri alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

MEHMET NİYAZİ DENİZ

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:42

İLGİLİ HABERLER