Gündem
  • 14.10.2019 11:50

Büyükşehir belediye başkanlarına Whatsapp grubu kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Eylül'de büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda alınan kararlardan ilki hayata geçirildi. Toplantıda kararlaştırıldığı gibi, büyükşehir belediye başkanlarının bulunduğu bir WhatsApp grubu kuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 11 Eylül'de ilk kez yapılan büyükşehir belediye başkanları toplantısında alınan kararların ilki yaşama geçmiş oldu.

GRUP KURULDU

Plananan bu adımın hayata geçtiğini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz gün katıldığı resepsiyonda açıkladı.

Grupta başkanların ilk konusu ise; birbirlerine 'hayırlı olsun' dilemeleri oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 belediye başkanıyla Beştepe'de buluştu GALERİ

EN GENÇ BAŞKAN YÖNETİCİ

Her WhatsApp grubunda olduğu gibi bu önemli grupta da yöneticinin kim olacağı merak ediliyordu. En genç büyükşehir belediye başkanı olan 44 yaşındaki Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, grubun yöneticisi oldu.

Resmen kuruldu

Toplantıda kararlaştırıldığı gibi, büyükşehir belediye başkanlarının oluşturduğu bir WhatsApp grubu kuruldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığı'nda belediye başkanlarından oluşturan "ortak komisyon" hala toplanamazken; Cumhurbaşkanlığı komisyon üyesi başkanlardan, sorunları yazılı olarak bildirmelerini istedi.

Yerel seçim sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçilmesi halinde Erdoğan'dan randevu isteyeceğini açıklamıştı.

İmamoğlu, başkan seçildikten sonra Erdoğan'dan randevu istemişti. Erdoğan, bu talebe olumsuz yanıt vermemekle birlikte, Beştepe'de, iktidar muhalefet ayrımı yapmaksızın tüm büyükşehir belediye başkanlarını ağırlama kararı almıştı.

Güncellenme Tarihi : 14.10.2019 12:15

İLGİLİ HABERLER