Ekonomi
  • 31.7.2008 09:28

BUYUR BURDAN YAK!.. KEY LİSTELERİ SEKA’DA KAĞIT OLMUŞ!

YAKLAŞIK 8.5 milyon vatandaşın yararlandığı KEY ödemelerinde, inanılmaz bir skandal ortaya çıktı. Ecevit Hükümeti’nin işbaşında bulunduğu 2002 yılında, KEY hak sahiplerine ait arşivin, ‘nasıl olsa ödenmez’ denilerek, imha edilmesi için SEKA’ya gönderildiği belirlendi. 1987-1995 yılları arasında tahsil edilen KEY payları ve hak sahiplerinin bilgileri, Türkiye Emlak Bankası’nın Yenişehir Şubesi’nde açılan hesapta toplanıyordu.

SEKA’YA GÖNDERİLDİ

2001
Şubat krizinin ardından Devlet eski Bakanı Kemal Derviş döneminde, Emlak Bankası’nın tasfiye edilmesi kararlaştırıldı. 2002’nin ilk yarısında, Emlak Bankası tasfiye edilerek şubeleri Ziraat Bankası ile birleştirildi. , KEY hak sahiplerine ilişkin bilgiler de Ziraat’e devredildi. O dönemde, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nü Niyazi Erdoğan yürütüyordu. Şube arşivlerinin saklanmasında sıkıntılar yaşanınca Erdoğan da, 10 yılın üzerindeki arşivlerin imhası için SEKA’ya gönderilmesi talimatını verdi. Bu işlem sırasında, Emlak Bankası’ndan Ziraat’e devredilen KEY kayıtları da ‘ödenmez’ diye SEKA’ya gönderildi.

İmha edildiği için karıştı

KEY hak sahiplerinin bilgilerine ilişkin karışıklığın temelinde de, KEY arşivinin SEKA’ya gönderilmesi yatıyor. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’nda, hak sahiplerine ilişkin bilgi bulunmadığı için bilgiler sosyal güvenlik kurumlarından gelen bilgilere göre belirlendi. Bu bilgiler de sağlıklı olmadığı için alınacak tutarlar tam tespit edilemedi.

(Star)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:26

İLGİLİ HABERLER