Asayiş
  • 3.9.2013 10:33

Caddeyi savaş alanına çevirdi

BOLU'da Sinan Başer kullandığı minibüs, işlek cadde de 20 demir duba ile bir reklam panosu parçalayıp iki kişiyi ezdikten sonra okulun demir parmaklıkları parçalayarak durdu. Sürücünün alkollü olduğu iddia edilirken, polis 4 kişiyi gözaltına alındı.

Olay, saat 23.00 sıralarında kentin en işlek caddesi İzzet Baysal Caddesi'nde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte minibüsle caddeye çıkan Sinan Başer ortalığı birbirine kattı. Başer, kullandığı 14 M 0320 plakalı minibüsüyle Cumhuriyet Caddesi'nden İzzet Baysal Caddesi yönüne gitmek istedi. Başer'in kullandığı minibüs, yol kenarındaki 20 demir dubayı ve reklam panosunu parçalayarak ilerledi. Bu sırada minibüsün kırdığı dubalar çevreye savrulup 2 ayrı işyerinin camının kırılmasına neden oldu. Vatandaşlarda bu sırada büyük bir panikle sağa sola kaçıştı. Araçlara yasak yola da giren minibüs, Hakan Ersoy ile Irak asıllı Zieyb Tırk'ı ezdi.

Kazanın ardından sürücü minibüsünden inmeden olay yerinden kaçmak istedi. Sağlık Mahallesinde kırmızı ışıkta duran araçları gören sürücü Başer, direksiyonu kırınca minibüs, Kültür İlköğretim Okulu'nun dışında bulunan demir korkulukları parçalayıp okulun bahçesine girerek durdu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken minibüs içerisinde bulunan sürücü Sinan Başer ve yanındaki arkadaşları Mehmet Bilir, Fatih Bulut ve Sezer Gökmen gözaltına alınmak istenildiğinde polise direndiler. Ekip otomobiline güçlükle bindirilerek tedavi için okulun karşısında bulunan Köroğlu Devlet Hastanesi'ne götürülen 4 kişi burada da polislere zor anlar yaşattılar. Yere yatırılarak kelepçelenen 4 kişi polis merkezine götürüldü. Sürücü Başer'in alkollü olduğu iddia edilirken, minibüsün içerisinde çok sayıda içki şişesi olduğu görüldü.

Minibüsün çarparak yaraladığı iki kişi ise 112 Acil ekibi tarafından kaldırıldıkları Köroğlu Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındılar. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:19

İLGİLİ HABERLER