Medya
  • 13.7.2009 00:45

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER'DEN VAKİT'E BÜYÜK ÖFKE

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, Vakit gazetesinin internet sitesinde, Topkapı Sarayı’ndaki İdil Biret konserine yönelik yürütülen provokasyonun, gazetecilik açısından “yüz karartıcı” bir olay olduğunu söyledi.

Basın savcılığını gerekli soruşturmayı yapmaya çağıran Abakay, “Bu tür provokatif yazılar, gazeteciliğin bağımsızlık anlayışıyla bağdaşmaz. Bu halkı kışkırtıcı yayın yapmaktır” dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, ANKA’ya yaptığı açıklamada, yürüttükleri provokasyon sonucu, Topkapı Sarayı’ndaki İdil Biret konseri sırasında çıkan olaylar nedeniyle Vakit gazetesini, kınadıklarını söyledi. Bu olayın söz konusu yayın organının ilk “sabıkası” olmadığını ifade eden Abakay, “Geçmişte de benzer, kışkırtıcı, demokrasi dışı bir çok olayın yaratıcısı konumuna geldi. Yaptığı haberlerle, insanları hedef gösterdi. Şimdi burada da yine bir kültür-sanat olayına ve çok saygın bir sanatçıya karşı insanları şiddet eylemine yönlendirdi. Bir ölçüde amacına da ulaştı” dedi.

Eylemcilerin adeta göz göre göre meydan okuduklarını ifade eden Abakay, olay sırasında polislerin saldırganlara karşı hoşgörülü davranmasının da dikkat çekici olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığını ve Emniyet görevlilerini olayın ardından 24 saat geçtiği ve saldırganlar belli olduğu halde hiçbir şey olamamış gibi davranmakla suçlayan Abakay şöyle devam etti: “Gazete kışkırtıcılık yapmıştır. Evrensel basın ilklerine aykırı, yüz karartıcı bir olaya imza atmışlardır. Önce gazete yönetimi kendini sorgulamalıdır. Medya özgür düşünceye, sanata karşı komplo düzenleyemez, bunu gazetecilik diye de yutturamaz. Bu tür provokatif yazılar, gazeteciliğin bağımsızlık anlayışıyla bağdaşmaz. Bu halkı kışkırtıcı yayın yapmaktır.

Basın savcılığını gerekli soruşturmayı yapmaya çağırıyoruz.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:18

İLGİLİ HABERLER