Bilim
  • 11.8.2009 15:25

ÇAĞRI MERKEZLERİNİ KANDIRMAK TARİH OLUYOR!...

Türkiye teknolojik yeniliklere 3. nesil (3G) ile resmen 'merhaba' dedi. 2. nesil (2G) üzerinde genellikle eğlence amaçlı olan katma değerli servisler, 3G ile artık daha da renkli olacak. Katma değerli servis uygulamaları ile 3G üzerinden yapacağımız telefon görüşmesinde görüntümüzün arkasına istediğimiz resmi koyabilecek, trafik kameralarına bağlanıp anında yol durumunu öğrenebilecek, sinema salonlarına ulaşıp sadece birkaç işlemle bilet almanın yanı sıra filmi izlemek istediğiniz koltuğu bile seçebileceğiz. 3G sayesinde iletişimde güvenlik en yüksek düzeyde çıkacak, çağrı merkezleri de görüntü kimlik doğrulaması yapabildiği için kandırmak mümkün olmayacak.
Türkiye'de ve dünyada 20'ye yakın ülkede telekom operatörlerine katma değerli servis hizmetleri sunan Defne Bilgi İşlem'in Genel Müdürü Oğuz Haliloğlu, 3G'nin Türkiye'de devreye girmesiyle birlikte ülkemizdeki kullanıcılara eğlenceli ve teknolojik yeniliklerle dolu mobil hayatın kapısının aralandığına dikkat çekiyor.

Defne Genel Müdürü Haliloğlu, 3G teknolojisinin, Türkiye'de büyüklüğü 500 milyon dolar olan içerik sektörünü, üç yıl içinde iki katına çıkartacağını söyledi. Haliloğlu, sesli etkileşimli bilgi sistemlerinin 3G VIDEO IVR ürünü sayesinde içerik ve servis sağlayıcılar ile operatörlerin parlak fikirlerini, kolayca etkileşimli görüntülü servisler haline getirmeleri özel bir çözüm sunduklarını açıkladı.

Haliloğlu, "3G üzerinden uygulamaları görüntülü olarak yapmayı sağlıyan bu uygulamada, sesli menüler yerine görüntülü menüler geliyor. Kullanıcılara bilgiler sesli, sabit görüntülü (metin veya resim şeklinde) veya video klip şeklinde olabiliyor. Geçmişte sadece sesli olarak verilebilen bilgiler, sunulan seçenekler artık ses ve görüntü ile beraber sunuluyor. Etkileşimli uygulamalar kullanıcıya standart 3G video araması olarak gözükürken, 3G Video IVR uygulamasında yeni bir yazılım yüklemeden 3G uyumlu tüm cep telefonlarında problemsiz bir biçimde ve aynı görsellik ile çalıştırılabiliyor. MediUs Video IVR ile artık bir görüntüyü açmak için, telefonun modeline göre yeniden şekillendirmeye gerek kalmayacak. Telefona yeni bir uygulama yükleme gereği duymayacak ve paylaşmak istenilen video kliplere, resimlere kolayca erişebilecek." dedi.

Çağrı merkezlerini kandırmak rafa kalktı

İletişimde güvenliğin en yüksek düzeyde sağlanması gereken oluşumlardan biri olan çağrı merkezleri de artık görüntü ile kimlik doğrulaması yapabilecek. Ses ya da kişisel bilgi doğrulamalarına gerek kalmadan operatörle birebir iletişim kurma fırsatı sunacak olan '3G Video IVR' güvenlik açısından benzersiz bir seçenek olma özelliği taşıyor.

Yolda yürürken sinemadan yerinizi seçin

Üçüncü nesil mobil teknoloji uyumlu '3G Video IVR' ile görüntülü iletişimden sınırsız yararlanılabiliyor. Trafik kameralarına bağlanıp anında yol durumunu öğrenebilirken ayrıca sinema salonlarına ulaşıp sadece birkaç işlemle bilet almanın yanısıra filmi izlemek istediğiniz koltuğu bile seçebilirsiniz.

3. nesil sosyal network uygulamalarını renklendirir

Dünya'da daha çok mobil genişbant internet erişimi ve eğlence amaçlı servislerde kullanılan 3G'de görüntülü arama sayesinde finans, eğitim, sağlık gibi alanlarda kurumsal ve kamusal uygulamaların kullanılacağına dikkat çeken Haliloğlu, trafik kameralarına bağlanarak canlı trafik görüntüleri, video paylaşım sitelerine görüntü yüklemek-izlemek gibi sosyal network uygulamalarıyla, katma değerli servislerin video trafiğini arttıracağını beklediklerini belirtti.

3. NESİL ADSL'E ALTERNATİF OLACAK

Defne Genel Müdürü Oğuz Haliloğlu ayrıca, "katma değerli servislerin yanı sıra 3. nesil ile mobil data hızı ADSL hızlarına erişebilecek. 3G, yüksek data hızıyla, sabit telefon hatlarından internete bağlanmaya alternatif olacak. Evlerimizden şu anda yüksek hızlı internet kullanımı için sabit hat alma zorunluluğu, internet maliyetiyle birlikte önemli maliyete ulaştığı, uygun mobil yüksek hızlı internet tarifesi olması durumunda tercihin mobile kayma yönünde olabileceğini düşünüyoruz. Kullanım alanlarında, şu anda yüksek hızlı internetten faydalanmak için sabit hat alma zorunluluğu ve kullanımıyla birlikte önemli maliyete ulaştığından dolayı yüksek hızlı ve uygun internet tarifesi olması durumunda, tercihin mobil internet kullanımına kayma yönünde olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER