Spor
  • 28.9.2008 04:44

ÇAKAR, BEŞİKTAŞ'IN SAYILMAYAN GOLLERİNE NE DEDİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Beşiktaş maçına damgasını vuran isim hakem Bülent Yıldırım oldu. Belediye'nin beraberlik golünün ardından Beşiktaş'ın filelere giden iki topunda gol kararı vermeyen Yıldırım, siyah-beyazlıların tepkisini çekti. 58. kalede ev sahibi takımın kalecisi Mehmet Ali'nin müdahale ettiği topa Nobre ayak soktu ve golü attı; Yıldırım, Brezilyalı futbolcunun faul yaptığına hükmetti. 83. dakikada ise yine Nobre'nin ikili mücadele sırasında Zeki'ye faul yaptığına karar veren Yıldırım, dönen topu tamamlayan Delgado'nun golünü geçersiz saydı.
İstanbul BŞB-Beşiktaş maçının hakemi Bülent Yıldırım, siyah-beyazlıların iki golünü iptal etti. Ahmet Çakar, iki pozisyonda da Yıldırım'ı haklı buldu..
Bir hakem için oldukça zor sayılabilecek pozisyonlar oldu. İlkinde kaleci Mehmet Ali topa atladı; tek eliyle bloke etti. Hemen sonrasında da Nobre golü yaptı. Bir kaleci topa atladığında bir eliyle bile olsa topa dokunduğunda kontrolü altına almış sayılır. Dolayısıyla Nobre'nin topa da olsa yaptığı müdahale faul. İkincisinde ise yine Nobre önce rakibe çelme takıyor, ardından da topa dokunuyor. Bu pozisyonda da, hakem Bülent Yıldırım'ın golü iptal kararı doğru.
'SIKIŞTIRMAK KONTROL SAYILIR'
Özellikle ilk golün iptali bazı sporseverlerin kafasını karıştırabilir. Zira, kaleci topun üzerine elini koyuyor ve hemen sonrasında Nobre topa vuruyor. Ancak unutulmaması gereken şu: Uluslararası oyun kuralları, bir kalecinin topu bir eliyle de olsa sahanın yüzeyi ile eli arasına sıkıştırmasını kontrol etmiş kabul eder. Dolayısıyla da kaleci tarafından kontrol edilmiş bir topa vurursanız dün geceki gibi faul olur.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:53

İLGİLİ HABERLER