ÇAKICI DOSYASI YENİDEN AÇILIYOR

1 dk okuma
ÇAKICI DOSYASI YENİDEN AÇILIYOR

Hızlı Özet

Türkbank skandalı sonrasında gündeme gelen ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelemeye alınan Alaattin Çakıcı'nın mali kaynakları ile ilgili dosya yeniden açılıyor.

DGM Savcılığı tarafından yürütülen inceleme, Çakıcı'nın mali kaynaklarına da genişletildi. Çakıcı'nın, yakınları veya başkaları üzerinden yürüttüğü ticari faaliyetleri de mercek altına alındı. Yine Çakıcı'nın, yurtdışına kaçmakta kullandığı Beşiktaş Spor Kulubü başta olmak üzere, ilişki içindeki ya da bağlantısının bulunduğu diğer şirketler de incelemeye alındı. Bu kapsamda, Çakıcı'nın ilişkisinin olduğu tespit edilen şirketlerin kayıtları toplanıyor.
İstanbul DGM Savcılığı, Çakıcı ile bağlantısı olduğu tespit edilen şirketler ve işadamları ile ilgili kayıtları incelemek üzere, bazı bakanlıklardan uzman desteği istedi. DGM Savcılığı'nın talebi üzerine, Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve diğer bakanlıklardan, ele geçen evrakları incelemek üzere uzmanlar görevlendirildi. Bu incelemelerin sonunda, Çakıcı operasyonun genişleyeceği ve Çakıcı'nın mali kaynaklarının tespit edileceği tahmin ediliyor.


Bu haber 1655 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR