Asayiş
  • 28.6.2008 03:00

ÇALINAN KREDİ KARTINA ÖRNEK OLACAK KARAR!..

Kredi kartları çalınan Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Orhan Şener, hukuk savaşını kazandı. Mahkeme, çalınan fotoğraflı kredi kartıyla yapılan harcamaların, alışverişe izin veren şirkete ödetilmesine karar verdi.
KONYA’da eşiyle para ve kredi kartları çalınan Selçuk Üniversitesi Beden Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Orhan Şener, hırsızın çalıntı kredi kartlarıyla 4 bin YTL’lik alışveriş yaptığı işyerlerine karşı açtığı davayı kazandı.
Orhan Şener, 3 yıl önce eşi Tülay Şener ile birlikte Konya’daki 5 yıldızlı bir otelin yüzme havuzuna gitti. Şener çifti havuzdayken bir hırsız dolaptan kredi kartlarıyla, para ve nüfus cüzdanını çaldı. Hırsızlığı bir gün sonra farkına varan Şener, banka şubelerini arayarak kredi kartlarının çalındığını bildirdi ve polise tutanak tutturdu.
Bankalar, hırsızın, eşi ve kendisinin kredi kartıyla toplam 4 bin 48 YTL. harcama yaptığını saptadı. Tüm harcamalardan kart sahibinin sorumlu olduğunu bildiren bankalar, parayı Şener’den talep etti. Bunun üzerine alışveriş yerlerine giden Orhan Şener, üzerinde fotoğrafları bulunan kredi kartlarını kendisinin kullanmayıp, hırsızın alışveriş yaptığını belirtip işlemlerin iptal edilmesini istedi. Şener, bu girişimi ile ancak 450 YTL’lik kredi kartı işlemini iptal ettirebildi. Mücadelesinden vazgeçmeyen Şener güvenlik kameraları sayesinde hırsızlığı yapan kişinin S.A. olduğunu tespit ettirdikten sonra, çalıntı kredi kartı ile alışveriş yapılmasına izin veren iş yerlerini mahkemeye verdi. 3 yıl süren davanın sonunda mahkeme Orhan Şener’i haklı buldu. Hırsızın alışveriş yaptığı şirketteki çalışanların yeterli dikkat ve özeni göstermeden, kimlik kontrolü yapmadan başkanına ait kredi kartı ile harcama yaptırdıkları kanaatine varan mahkeme, yapılan harcamaların faizi ile birlikte Orhan Şener’e ödenmesine karar verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:17

İLGİLİ HABERLER