Bilim
  • 29.6.2021 23:16

Cam Dolgu ile Dudak Dolgusu

Cam Dolgu, cam enjektör içerisinde saf Hyaluronik Asit bulunan yeni nesil bir dermal dolgudur. Dokuda homojen olarak dağılır ve pürüzsüz bir görünüm elde edilmesini sağlar. Bu durum hasta konforunu ve memnuniyetini arttırmaktadır.

Dudak Dolgusunun Yan Etkileri Var Mıdır?

Dudak dolgusu diğer dermal dolgu uygulamalarında olduğu gibi mutlaka uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır. Sağlık Bakanlığı ÜTS sistemine kayıtlı olan güvenli ürünlerle uzman bir hekim tarafından uygulandığında, ciddi bir yan etki riski yoktur.  Cam Dolgu ürünleri Sağlık Bakanlığı ÜTS sistemine kayıtlıdır.

İşlemden hemen sonra dudakta ödem, kızarıklık ve hafif morlukların oluşması beklenen bir durumdur ve normaldir. Bu durum genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçmektedir.

Cam Dolgu uluslararası standartlara uygun olarak üretilmektedir. Sızabilir maddelerin bulaşmasını önlemek için cam enjektör içerisinde muhafaza edilmektedir. Üretimin her aşamasında titizlikle kalite kontrol işlemleri yapılmaktadır. İçerisindeki endotoksin kalıntısı minimum seviyededir.  Bu nedenle ileriki süreçlerde dokuda enfeksiyon yapma risk yok denecek kadar azdır. Bu da hem hasta hem de uygulayıcı açısından çok büyük bir avantajdır.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Dudak dolgusunun kalıcılığını dolgu maddesinin özellikleri, kalitesi ve kullanılan dolgu miktarı gibi faktörler belirlemektedir. Uluslararası standartlarda üretilen güvenli ürünlerin kalıcılığı ortalama 9-12 ay arasında değişmektedir. Genetik faktörler, kişinin dudak yapısı ve yaşı da dolgunun kalıcılığını etkileyen ve değiştiren faktörler arasındadır. Yapılan ilk dolguda kalıcılık ortalama 6 ay sürer. Dudakların volümünü kaybetmemesi için uygulamanın tekrarlanması gerekmektedir. Tekrarlayan dolgu uygulamalarından sonra kalıcılık da artmaktadır.

Dudak Dolgusunun Avantajları

Cam Dolgu ile dudak dolgusu minimum yan etki riski ile günümüzde en çok tercih edilen estetik işlemlerinden biri olmuştur.

Dudak dolgusu uygulamasından sonra görünümden memnun kalınmadığında veya başka nedenlerle tekrarlanmazsa 6-9 ay sonra dudaklar eski formuna geri dönebilmektedir.

Dudak dolgusu sadece dudakların volümünü arttırma işlemi değildir. Aynı zamanda bazı estetik problemlere de çözüm sunulmaktadır. Dudakları yeniden şekillendirme imkanı vardır. İstendiğinde dudak kontürü belirginleştirme, dudak kenarlarını yukarı kaldırma, aşağı dönmüş dudak köşelerini yeniden yapılandırma, gülündüğünde üst diş etinin görünmesini engelleme, dudak asimetrisini düzeltme, dudak ortasından buruna doğru ilerleyen çizgilerin giderilmesi gibi pek çok çözüm bulunmaktadır.

Dudak Dolgusu Fiyatları

Dudak dolgusu fiyatları kullanılan dolgunun türüne, ihtiyaç olan dolgu miktarına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. www.camdolgu.com linkinden size en yakın Cam Dolgu kliniğini ulaşıp dudak dolgusu fiyatı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 29.6.2021 23:17

İLGİLİ HABERLER