Dünya
  • 19.6.2014 12:46

Cami açılışına sadece sosyalist vekilden olumlu yanıt geldi

19 bakan açılışa katılmayacağını söylerken, Sosyalist Milletvekili Çekiç'ten açılış için olumlu yanıt geldi.Öğle saatlerinde gerçekleşecek açılış için Kopenhag'da bulunan Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani ilgi görmedi.

Katar Emiri'nin 150 milyon kronluk (20 milyon Euro) desteği ile inşa edilen caminin açılışına davet edilen 19 bakan açılışa katılmayacaklarını bildirirken, Sosyalist Halk Partili Milletvekili Özem Sara Çekiç açılışa katılacağını söyledi. Çekiç "Katar'ın demokratik bir ülke olmaması değil, caminin buradaki Müslümanlara hizmeti beni ilgilendirir" dedi.

Danimarkalı bakanlar, caminin, finansmanını sağlayan Katar Emiri'nin insan hakları ve demokrasiye saygılı olmadığına, şeriatı savunan bir emir olduğunu öne sürerek, açılışa katılmayacaklarını bildirdiler. Açılışa davet edilen Kraliçe Margrethe de hükümetin tutumuna ayak uydurarak açılışa katılmayacağını bildirdi.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER ÖRGÜTÜ ÜYESİ

Öte yandan caminin medya sözcüsü Mohamed Al Maimouni, Mısır hükümeti tarafından terör örgütü ilan edilen Müslüman kardeşler örgütü üyesi olduğunu kabul etti. Danimarkalı bakanların açılışa katılmak istememelerinde Mohammed Al Maimouni'nin terör örgütü üyesi olmasında rol oynadığı bildirildi. Mohamed Al Maimouni açılıştan bir gün önce "eşcinseller hastadır" şeklindeki açıklaması da tepki yarattı. Danimarka Halk Partisi Sözcüsü Martin Henriksen ve Liberal Parti Sözcüsü İnge Stöjberg, açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirterek cami yöneticileri hakkında inceleme başlatılmasını istediler.
Ünsal TURAN / KOPENHAG (DHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:04

İLGİLİ HABERLER