Bilim
  • 9.10.2005 00:08

CAMİ BOMBALAYANA ÖDÜL VAR

“Moorhuhn Winter Edition” adlı oyunda; bir camiyi yerle bir etmek istiyorsanız, parmağınızla tek bir tuşa dokunmanız yeterli. Bu oyunda camiyi bombalayana fazladan puan ödülü verilirken, yanlışlıkla kilise bombalayandan ise ceza puanı kesiliyor.

***

Batılıların geliştirdiği hemen her bilgisayar oyunu şiddet içeriyordu. Bilgisayar oyunlarından masum beyinlere sızan terörist mantığa tepki gösterler olmasına rağmen bu oyunlar hızla yayılıp, kendilerine her geçen gün daha fazla taraftar bulmayı başarıyorlar.

Ancak bugün dek hiç bir oyunda 'kutsallık' adına böyle bir faşizm sergilenmemişti. Ama son geliştirilen oyunda Haçlı faşizmi tamamen gemi azıya almış durumda. Oyunda ilk bakışta ortalıkta dolaşan tavukları avlamak gibi görünse de bir süre sonra arka plandaki ırkçı düşünce aniden oyunun amacı haline geliyor. Alman yapımı bir bilgisayar oyunu olan Moorhuhn'ın kış versiyonunda Müslümanların kutsal mekanlarını bombalayanlara “bonus” veriliyor.

Almanya memşeyli “Moorhuhn Winter Edition” adlı bilgisayar oyunu tüm dünyada, Müslümanların tepkisini çekiyor.

OYUNUN MANTIĞI BASİT

Karla kaplı bir köye ve bir tavuk çiftliği beliriyor önce ekranda. Arka planda bir Hıristiyan mezarlığı ve bir Müslüman camisi özellikle dikkat çekiyor. Çünkü köyün en yüksek iki binası bu mabedlere ait.

Oyunu oynayan kişi yanlışlıkla kileseyi veya mezarlığı vurursa hedef mekanlar olmadığı için puan kaybediyor. Ama camiye gelince işler değişiyor ve camiye ateş edip isabet ettirilirse ödüllendiriliyor.

Ekrandaki kuçük köyün arka planında camii ve kilise görünüyor. Üzerinde haç işareti olan mezar vurulduğunda oyuncu 1 puan kaybediyor. Kilise vurulduğunda 25 puan kaybediyor. Oyunda Müslümanların ibadet yeri cami vurulduğunda ise oyuncu 15 puan bonus kazanıyor.

TÜRKİYE'DE DE YAYILIYOR

Oyunun bu sinsi mizansenini bilen kaç site var bilemiyoruz. Ama bilerek ya da bilmeyerek pek çok Türk sitesi de bu korkunç Haçlı Seferinin gönüllü yayıncısı durumunda. türkiye'de oyun bir kaç ayrı siteden Download edilebiliyor. Haber7 olarak görebildiğimiz kadarıyla tek bir siten bu oyunu bilgisayarına idirip kuranların sayısı 750'yi geçmiş durumda. Korsan CD olarak pazarlanan binlerce CD'yi de bunlara eklersek şu an oyun Türkiye'de hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi için potansiyel bir tuzak oluşturuyor. Özellikle bu oyunu çocukların ilgi gösterdiği göz önüne alınırsa tehlikenin ne denli katmerli olduğunu belirtemeye gerek var yok.

Bu konuyla ilgili geniş bir haber hazırlayan Turgay Çakmakçı'nın görüşlerine başvurduğu isimler arasında yer alan Yazar Aytunç Aytundal ilginç bir de telmih yapıyor ve "Kabe'yi bombalarız" diyen küstah Amerikalı Senatör'ün sözlerinden sonra, bunu kafasına koymuş radikal bir Hrıstiyan grubun amaçlarına ulaşabilmek bu yollara da bayvurabileceğini işaret ediyor. HABER7


Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER