Gündem
  • 15.8.2009 15:41

CAMİ YANINDAKİ GENELEV TARTIŞMALARI

SÜLEYMAN ELÇİN-ÇAĞDAŞ YILDIRIM
ANTALYA (İHA) - Antalya'da cami ile genelevin yanyana bulunmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken bir basın açıklaması yapan Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Tanrıöver, yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle önümüzdeki günlerde geneleve fiili bir saldırı olmasından korktuklarını söyledi.
Antalya'nın Kepez ilçesine bağlı Kuzeyyaka Mahallesinde 40 yıldır faaliyette olan genelevin yanına inşa edilen 3 katlı Hz. Hamza Camii'deki Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Tanrıöver ve dernek üyeleri, yaşanan tartışmalarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Cami yanında genelev bulunmasının kendileri için büyük bir talihsizlik olduğunu söyleyen Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Tanrıöver, mahalleliler gibi kendilerinin de genelevin kaldırılmasını istediklerini belirtti.
Genelevin mahallenin tam ortasında bulunduğunu dile getiren Tanrıöver, "Genelevin kaldırılması için isteklerimizi her zaman belirttik. Bizim dernek olarak genelev ile uzaktan yakından bir sorunumuz yoktur ve olamaz da. Bu sorun mahalleli ve muhtarlığın sorunudur. Ancak muhtarın burayı kaldırmaya yetkisi yoktur. Mahalle sakinleri taleplerini yetkililere ilettik" dedi.
Gazeteciler mahalleye geldiğinde geneleve taş ya da maytap atıldığını öne süren Tanrıöver, "Biz bu taşkınlıkların önlenmesi için Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'ne başvurduk. Buranın takibe alınması istedik. Bu olayların sorumlusu derneğimiz değildir" dedi.
Genelev yönetiminden herhangi bir tehdit almadıklarını söyleyen Tanrıöver, "Burada taşlama olayları oldu. Bu sebeple çok tedirgin olduk. Genelevde yaşayanları huzursuz ediyorlar. Bu, mahalle baskısı olarak dış basına yansıdı. Bu da bizi çok üzdü. Biz bu endişeyi hala taşımaktayız. Önümüzdeki günlerde geneleve fiili saldırı olmasından korkuyoruz. Ramazan ayı sebebiyle cami içerisinde ya da mahallede provokatif bir hareketten korkuyoruz. Biz burada yaşananlardan sorumlu değiliz. Genelev de duvar örüp
güvenlik kameraları koyarak kendi önlemlerini alıyor" dedi.
Dernek Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdeğer ise "Genelev yönetimine ricada bulunuyoruz. Artık mahalleliyi anlayışla karşılasınlar. Belediye ve Valilik'le mutabakata varıp şehir dışına çıksınlar. Biz her gün bu tedirginliği duymak istemiyoruz. Bir an evvel buradan gitmelerinin kendileri ve halk adına uygun olacağını düşünüyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER