Asayiş
  • 27.9.2013 16:47

Camiden çıkanlara ateş etti: 3 ölü!..

Olayda 3 kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı.

İlk belirlemelere göre, ilçeye bağlı Yelmez köyünde 50 yaşlarında Mustafa E, evinin penceresinden, dışarda bulunan Mehmet Ali, Nurettin ve Mehmet Ali Ayrancı ile Mehmet Oruç'a av tüfeğiyle ateş etti.

Mehmet Ali Ayrancı olay yerinde, Nurettin ve Mehmet Ayrancı ise kaldırıldıkları Hadim Devlet Hastanesinde öldü. Ağır yaralanan Mehmet Oruç ise Konya'ya sevk edildi.

Hadim ilçesinde 3 kişinin öldüğü, bir kişinin ağır yaralandığı olayın; psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenilen şüphelinin, cuma namazından çıkanlara rastgele ateş etmesi sonucu gerçekleştiği öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ilçeye bağlı Yelmez köyünde meydana gelen silahlı saldırının ardından olay yerine gelen jandarma ekipleri, 40 yaşındaki şüpheli Mustafa E'nin evinde ve olay yerindeki incelemeleri devam ediyor. Yaşananların şokunu halen atlatamayan köylüler ise meydanda toplandı.

Komşularıyla bugüne kadar aralarında hiçbir sorun yaşanmadığı belirtilen şüpheli Mustafa E'nin eşinin, bir süre önce evi terk ettiği öğrenildi. Psikolojik sorunları olduğu ifade edilen şüpheli, görgü tanıklarının ifadesine göre, cuma namazı çıkışında evinin önünden silahla rastgele ateş ederek, önce Mehmet Ali Ayrancı'yı vurdu. Ayrancı'nın oğlu Mehmet Ayrancı (29) da, babasının üzerine kapandığı sırada şüphelinin bir kez daha ateş etmesi sonucu yaralandı.

Silah sesini duyarak yardıma gelen Mehmet Ali Ayrancı'nın kardeşi Nurettin Ayrancı (55) ile Mehmet Oruç da açılan ateşle ağır yaralandı. Mehmet Ali Ayrancı olay yerinde, oğlu Mehmet ile kardeşi Nurettin Ayrancı ise kaldırıldıkları Hadim Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Ağır yaralanan Mehmet Oruç, ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Karnından yaralanan Oruç'un hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

- Görgü tanığı: "Bana, 'Yaklaşma, seni de vururum' dedi"

Köylülerden Ahmet Erkul, silah sesini duyarak olay yerine koştuklarını söyledi. Şüphelinin yardım etmek için gelenleri tek tek vurduğunu ifade eden Erkul, "Ben de yardım etmek istedim. Bana, 'Yaklaşma seni de vururum' dedi. Ne yapacağımızı bilemedik, hemen geri çekildim. Önce jandarmayı bile olay yerine yaklaştırmadı. Sonra jandarma ekipleri kendisini yakaladı" diye konuştu.

Konya Valiliğinden olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şüphelinin "akli dengesinin yerinde olmadığı", söz konusu şahsın köy camisinde cuma namazından çıkan vatandaşlara av tüfeği ile rasgele ateş ettiği kaydedildi. Şüphelinin, suç aleti av tüfeği ile yakalanarak gözaltına alındığı, Hadim Cumhuriyet Savcısının talimatı ile olayla ilgili tahkikata başlandığı bildirildi.
 


 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:40

İLGİLİ HABERLER