Asayiş
  • 13.9.2013 15:29

Camii'de bıçaklı saldırgan dehşeti!..

Fatih Camii'nde cuma namazı sırasında olay çıktı. Görgü tanıklarının iddiasına göre elinde bıçak olan bir kişi vaaz sırasında ayağa kalkıp bağırdı. Cemaatin etkisiz hale getirdiği kişi, camiye giren çevik kuvvet ekipleri tarafından polis aracına götürüldü.

Burnunda ve yüzünden yaralandığı görülün kişiye cami bahçesinde saldırmak isteyenlere polis engel oldu. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün Fatih Camii'nde cuma namazı vakti cemaatin arasından elinde bıçakla çıkarak 'ben askerim' diyen kişinin askerlik görevini yapmakta iken psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören ve üç ay raporlu olan Selami O. isimli bir kişi olduğu Emniyet görevlilerimizce yapılan inceleme sonucu anlaşılmıştır" denildi

BİRANDA AYAĞA KALKIP BAĞIRMAYA BAŞLADI

Fatih Camii'nde Cuma namazı öncesi verilen vaaz sırarsında gergin anlar yaşandı. Görgü tanıtlarının verdiği bilgiye göre, vaazın sonlarına doğru mihrabın yakınında oturan Selami O. biranda ayağa kalktı. Elinde bıçak olduğu iddia edilen kişi bağırmaya başladı. Bunun üzerine, cemaatten yaklaşık 20 kişilik bir grup, bağırmaya devam eden Selami O.'yu etkisiz hale getirdi.

Bu sırada cami imamı cemaate seslenerek "aramızda provokatörleri olabilir lütfen siz müdahale etmeyin" "sivil polisler öne gelsin" diye anonslar yaptı. Bu sırada namaz sonrası yapılacak eylem için tertibat almış çevik kuvvet polisleri camiye yönlendirildi. İçeriye giren çevik kuvvet ekipleri Selami O.'yu gözaltına aldı. Amacının ne olduğu henüz öğrenilemeyen Selami O. ile cami cemaati arasında çevik kuvvet ekipleri, koridor oluşturdu. Camiden dışarıya çıkarılan Selami O.'ya avluda namaz için bekleyen cemaat tepki gösterdi.

Çevik kuvvet polisleri korumasında avludan dışarıya çıkarılarak polis minibüsüne bindirilen Selami O.'ya saldırma girişiminde bulunan bazı şüphelilere çevik kuvvet ekipleri engel oldu. Gözaltına alınan Selami O. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Cuma namazını kılmayarak dışarıya çıkanlar durumu anlatırken, bir çok kişi olayın provokasyon olduğunu belirtti.

VALİLİKTEN AÇIKLAKLAMA

Olayla ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bugün Fatih Camiinde Cuma namazı vakti cemaatin arasından elinde bıçakla çıkarak ben askerim diyen kişinin askerlik görevini yapmakta iken psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören ve üç ay raporlu olan Selami O. isimli bir kişi olduğu Emniyet görevlilerimizce yapılan inceleme sonucu anlaşılmıştır denildi.

FATİH Camii'nde Cuma namazı vaazı sırasında yaşanan olayda, ayağa kalkarak bıçak çeken Selami O.'nun psikolojik problemlerinin olduğu öğrenildi. 40 yaşındaki Selami O.'nun ailesiyle Fransa'da yaşadığı, yapmadığı askerlik görevini yerine getirmek için Türkiye'ye geldiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Fransa'da 3 yıl hapis cezası yatan Selami O. askerlik için Türkiye'ye geldi. Askerliğini yapmak için Amasya'ya giden Selami O. saçını kestirmek istemediği için birliğinde problem yaşadı. Psikolojik problemleri olduğu tespit edilen Selami O. sevk edildiği askeri tabiplikten 3 ay hava değişimi raporu aldı. Selami O.'nun İstanbul'da bir akrabasının yanında kaldığı öğrenildi.

Öte yandan edinilen bilgiye göre, cami içersinde önce bıçak çeken "Beni dinleyeceksiniz" diye bağıran Selami O.'nun ardından bıçağı arka cebine koyduğu belirtildi. Daha sonra Selami O'nun cemaatten bazı kişiler ve güven timleri tarafından etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen Selami O.'nun Merkez Komutanlığı'na götürülecek

VİDEO İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:04

İLGİLİ HABERLER