Medya
  • 8.6.2021 13:00

Can Dündar'a kırmızı bülten

Gelen son dakika haberine göre, Can Dündar hakkında silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ayrılan dosyası kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama ve kırmızı bülten çıkarılması kararı verildi.

Can Dündar hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve "Casusluk" suçlarından MİT TIR'ları davasından ayrılan dosyası kapsamında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasına karar verildi.

MİT tırları davasında hapis cezasına çarptırılan Can Dündar hakkında, bir başka suçtan dolayı kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı.

Can Dündar, 2020 yılında 'MİT tırları" davasında "devletin gizli kalması gereken belgelerini yayınlamak" suçundan hapis cezasına çarptırıldı.

 Firari Dündar, "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlamasıyla da yargılanıyordu. Yurt dışında olduğu için bu suça ilişkin dosyası ayrıldı.

Süren yargılamada duruşmalara katılmadığı için tutuklamaya yönelik yakalama ve kırmızı bülten çıkarılmasına karar verildi. Firari olan Dündar’ın 15 gün içinde mahkemeye ya da kolluk güçlerine teslim olması istendi.

Can Dündar'ın mal varlığına el konulacak

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, dava kapsamında Can Dündar'ın Ankara, İstanbul ve Muğla'da bulunan taşınmazlarına el konulmasına da hükmetmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 8.6.2021 13:05

İLGİLİ HABERLER