Asayiş
  • 30.1.2014 14:31

'Can güvenliğimiz yok, oğlumu tutuklayın'

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde uyuşturucu bağımlısı 23 yaşındaki Mehmet Sinan Karaman, ailesiyle birlikte yaşadığı evin camlarını kırdı, koltukları ateşe verdi. 48 yaşındaki baba Necmettin Karaman, kendisi, eşi ve kızının can güvenliğinin olmadığını önü sürüp, "Oğlumu tutuklasınlar" diye yardım istedi.

Çankaya Mahallesi'nde oturan Karaman ailesinin iki çocuğundan biri olan Mehmet Sinan Karaman, iddiaya göre dün sabah saatlerinde evin camlarını kırdıktan sonra koltukları ateşe verdi. Karaman daha sonra babasına ait otomobilin de camlarını kırdı.
Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, baba Necmettin Karaman oğlunun yaptıklarına karşın tutuklanmamasına tepki gösterdi. İşçi olarak çalıştığı şirkette bin lira ücret aldığını belirten baba Karaman, elinden geldiği kadar oğluna harçlık verdiğini, fakat tüm çabalarına rağmen uyuşturucu batağından kurtaramadığını söyledi. Karaman, "Arabamın, evin camlarını kırmış. Koltuğu da ateşe vererek evi yakmaya çalıştı. İtfaiyenin yardımı ile söndürdük. Ben, eşim ve kızım canımızdan korkuyoruz" dedi.

'ŞİKAYETÇİYİM AMA TUTUKLAMIYORLAR'

Oğlunun yaptıklarından dolayı savcılığa ve polise şikayetçi olduğunu anlatan Karaman, "Oğlum yiyor, içiyor, harçlık istiyor veriyoruz. Evdeki eşyayı da götürüp, satıyor. Kızımın çeyizine kadar sattı. Bilgisayar aldım onu da götürüp, sattı. Biz kurtarmaya çalışıyoruz, ama o kurtulmak istemiyor. İstanbul'a götürdüm işe yerleştirdim ama orada da işini bozdu. Çaresiz kaldım. Yardım istiyorum. Ailemi öldürse kim sorumlu olacak?" diye konuştu.

ARKADAŞ KURBANI

Tek oğlunun düştüğü bu durumdan dolayı anne olarak çok acı çektiğini gözyaşları içerisinde anlatan Fatma Karaman da eşiyle aynı düşüncede olduğunu belirterek şunları söyledi: "Her gün arkadaşları alıp, götürüyor çocuğumu. Yetkililerden yardım istiyorum benim içim yanıyor. Allah hiçbir anne, babanın içini yakmasın. Ben çocuğuma yardım etmek istiyorum, yapamıyorum. Bir tek oğlum var. Beni, kızımı 'sizi öldürürüm' diyor, ama sonra pişman oluyor. Para istiyor veriyorum, yetmiyor, zorla alıyor. Ne huzurumuz kaldı, ne evde bir şey. Sonunda evi de yaktı. Polislerin gözü önünde arabamızın camını kırdı, kimse bir şey yapamadı."
Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:03

İLGİLİ HABERLER