Gündem
  • 26.11.2020 20:51

Canan Kaftancıoğlu'ndan 'ölü sayısını' uçurdu

CHP'liler koronoavirüsden ölenlerin sayısını yüksek göstermek için adeta birbiriyle yarışıyor.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sayısının 450'ye dayandığını iddia etmişti. Sağlık Bakanı belgeleri suratını çanpınca suspus olup ortadan kaybolmuştu.
Canan Kaftancıoğlu biraz daha insanflı çıktı. İmamoğlu'nun 450 ölü sayısını 231'e indirdi. O rakama da Sağlık Bakanından yalanlama geldi.

CHP'lilerin derdi Koronavirüsden ölenler değil tabi ki onlar ölü çok olsun hükümet başarısız görünsün derdinde..

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan sonra Canan Kaftancıoğlu da bugün sadece İstanbul'da Türkiye geneli açıklanan rakamlardan daha fazla vefat olduğunu söyleyerek fitne tohumları ekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu iki gün önce yaptığı açıklamasında, "Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece. Defin sayımız, 450'lere doğru yürüyor. Yani yetiştiremiyoruz." ifadelerini kullanarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı gerçek rakamları saklamakla itham etmişti.

Bakan Koca tane tane anlattı

Basın toplantısında kendisine yöneltilen İmamoğlu sorusunu, "Bu açıklamalara üzülüyorum. Benim vatandaşlarıma açıkladığım rakamlarda tek bir yanlış yok." diyerek cevap vermiş ve ölüm belgesinin nasıl düzenlendiğini tane tane anlatmıştı.

Ekrem İmamoğlu'ndan sonra Canan Kaftancıoğlu da yalan bilgilerle süreci baltalamaya çalıştı. Kaftancıoğlu twitter hesabından paylaştığı mesajında sadece İstanbul'daki vefat eden sayısının Türkiye genelinden fazla olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

"Bugün İstanbul’da 231 vatandaşımızı kaybettik. Sayıdan bağımsız 231 aileye ateş düştü. Salgın her geçen dakika yayılıyor. Derdim tasam moral bozmak değil durumu doğru tespit edip gereğini yapmak. İstanbul için daha fazla gecikmeden gereğini yapın."

Güncellenme Tarihi : 26.11.2020 20:56

İLGİLİ HABERLER