Gündem
  • 16.5.2022 10:24

Canan Kaftancıoğlu'nun küfür Tweetleri

Hürriyet Gazetesi'nden Nedim Şener 4 yıl 11 ay 20 gün hapse mahkum olan Canan Kaftancıoğlu'nun geçmişte attığı küfür dolu tweetleri yayınladı.
İşte değil bir kadın hiç bir insana yakışmayan o alçak tweetler..

O tarihte Canan Kaftancıoğlu hakkında da, ağır hakaret ve küfür içeren tweet’ler nedeniyle 5 ayrı suçlamadan dava açılmıştı. Konuyla ilgili Posta gazetesinde 26 Ağustos 2019 tarihli yazımda, “Umarım beraat eder çünkü terbiye ve ahlaktan yoksun olmak ceza gerektiren bir suç değildir. Ayrıca içinde bulunduğu çürümüşlük ceza ile de tedavi edilemez” demiştim.

Öyle olmadı, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 Eylül 2019 tarihinde beş ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezası verdi. İşte o davada son sözü Yargıtay 10 Mayıs 2022 tarihli kararı ile söyledi.

KÜFÜR VE HAKARETLERDEN SEÇMELER

Kaftancıoğlu hakkındaki 5 suçlamadan ikisi düştü, cezası da düşürülerek 4 yıl 11 ay 20 gün olarak onandı. Yargıtay tarafından onanan, “kamu görevlisine alenen hakaret etme”, “Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen aşağılama”, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlarına konu olan tweet’lerinden bazıları şunlar:

“31.05.2013 tarihinde duvarın üzerine ‘O... Ç... TAYİP!’ yazılı görsel bulunan ‘Günün özeti. Ben yazmadım miki yazdı!

Büyük Türkiye - Aynı konuşma içinde önce tweetleri...

26.12.2013 tarihinde, ‘RTE, ‘Asıl hedef benim’ diyor, hedef değil asıl hırsız sensin!’

Canan Kaftancıoğlu Hangi Tweet'leri Atmıştı?

23.03.2014 tarihinde, ‘Şiştt sessiz olun, RTE kapattığını sanıyor. Salak!...’

02.08.2014 tarihinde, ‘Kılıçdaroğlu: Alevi Demirtaş: Zaza Erdoğan: Hırsız’

Canan Kaftancıoğlu Hangi Tweet'leri Atmıştı?

25.08.2013 tarihinde, ‘Sahi devlet katil olmak yerine kahraman olmayı seçseydi ne güzel olurdu!’

SON LAİK BÜKÜCÜ 🇹🇷 on Twitter: "Türkiye Cumhuriyeti'nin tarih boyunca  asla kabul etmediği Ermeni Soykırımı yalanını kabul eden Canan Kaftancıoğlu  bugün CHP İstanbul İl Başkanlığına seçildi Bu ayıp Tüm CHP'lilere yeter!  https://t.co/U9hoZlU8fv" /

12.07.2014 tarihinde, ‘... Derin devlet diyerek olaya mistizm katıyor ve asıl devleti aklıyoruz aslında. Bu cinayetleri devlet işledi!’

12.05.2014 tarihinde, ‘... Hrant’ta da dinlememiş miydik? Boşuna demiyoruz devlet katil değil, seri katil diye. Öfkeliyim çok!’

Ayşegül Ramazanoğlu on Twitter: "Canan Kaftancıoğlu devlete seri katil  derse, Kaftancıoğlu'nun çocukları da Polise katil der. Polisin önünde  DHKP-C marşı söyleyip “Katil Polis” diye slogan attılar. Chp'nin devrimci  diye parlattığı çocukları teröristtir

11.03.2014 tarihinde, ‘Devlet katil değil, seri katil.. #HoşçakalBerkinim’” dışındaki diğer paylaşımları.

Canan'a sarıldı, hadsiz küfre maruz kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef  aldı!

İNSANA YAKIŞMAYAN KÜFÜRLER

Bir insanın hele hele bir kadının ağzına almayacağı hakaret ve küfürleri nedeniyle Kaftancıoğlu hakkındaki ceza kısmen onanınca, aklıma bir başkasına cevap olarak yazdığım “Çamurdur, bulaşmasın diye” tweet’i geldi. Bir kelime nedeniyle hakkımda altı ayrı suçtan cezalandırılmam için suç duyurusunda bulunan Kaftancıoğlu gibi bir ahlak yoksunu küfürbazdan kahraman çıkarmaya çalışanlar var.

PKK’LILARI ÖVDÜĞÜ TWEET’LERDEN CEZA YOK

Kimileri, Kaftancıoğlu’nun yıllar önce attığı tweet’leri nedeniyle cezalandırılmasını eleştiriyor ve yine o tarihlerde FETÖ elebaşı ya da “Açılım sürecinde” PKK terör örgütü ile ilgili atmış olduğu tweet’lerini de örnek gösteriyor. İyi de Yargıtay, Kaftancıoğlu’na PKK’lıları övdüğü, “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” ile “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlarından verilen toplam 4 yıl 2 aylık hapis cezasını onamadı ki. Bu suçlardan verilen cezaları bozdu. Kaftancıoğlu’na verilen cezalar, kamu görevlisine, Cumhurbaşkanı’na hakaret ve Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen aşağılama suçlarından. Yani küfür ve hakaretten.

 

Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezayı duyunca dehşete düştük' - Haber 7 DÜNYA

Güncellenme Tarihi : 16.5.2022 10:57

İLGİLİ HABERLER