Gündem
  • 5.10.2020 11:52

Canan Karatay Koronavirüsün çaresini söyledi, virüs uzmanları ayaklandı

1 milyon kişiyi öldüren Koronavirüs'e karşı Canan Karatay'dan müthiş çözüm: Karbonatlı suyla gargara

Yeni tip Koronavirüs salgınının başında kelle-paça tavsiye etmesiyle gündeme gelen İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'dan 7 ay sonra “Koronavirüs'e karşı sabah akşam karbonatlı suyla gargara yapın” tavsiyesi geldi.

Uluslararası D Vitamini Konseyi üyesi olduğunu anlatan Canan Karatay, “D vitamininin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, hastalıklarla da savaştığı gösterildi. Güneşten de alınabiliyor. Hastalıklı kişilerde, bilhassa virüs ve bakteri enfeksiyonu olanlarda D vitamini yüksek olduğu zaman hastalanmıyorlar, hastalansalar da çok hafif atlatıyorlar” dedi.

"D ve C vitaminini vücudunuzda yüksek tutun"

Canan Karatay diğer tavsiyelerini ise şöyle sıraladı:

“2012'de yapılan bir çalışma, C vitamininin hakikaten akciğerlere birikmiş sıvıyı temizlediğini gösterdi. Koruyucu olarak bütün hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın ve halkımızın, vücutlarında D ve C vitaminini yüksek tutmalarını her zaman öneriyorum.

Hiçbir virüs alkali denilen ortamda yaşamaz, bu yıllardır söylenen bilimsel bir gerçektir.

Bütün arkadaşlarıma, sağlık kurumlarında çalışan herkese ve vatandaşlara sabah-akşam karbonatlı suyla gargara yapmalarını öneriyorum.

El yıkamak, uyku ve sıvı almak çok önemli.

C vitaminini ağızdan almak çok önemli.

Ayda bir mutlaka D vitamini yaptırıyoruz. Bunlar virüslere karşı çok önemli.  Deniz ve tuzlu su da çok önemli."

Mehmet Ceyhan'dan Canan Karatay'ın korona için karbonat önerisine tepki

Prof. Dr. Canan Karatay'ın koronavirüse karşı sabah akşam karbonatlı suyla gargara yapın sözlerine Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sert tepki gösterdi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet CeyhanProf Dr. Canan Karatay'ın sağlık çalışanlarının karbonatla gargara yaparak korunması gerektiğine dair yaptığı açıklamaya ilişkin olarak, Halkın bunların yalan olduğunu bildiğini, Karatay gibi insanları bunu gündeme gelmek için uydurduğunu söyledi.

"İnsanlar bunun yalan olduğunu biliyor"

Ceyhan, sosyal medya hesabı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Karatay'ı ima ederek, artık pek sesi çıkmayan birinin karbonatla gargaranın korona virüsü öldürdüğünü söylediğini belirterek, halkın da bunların yalan olduğunun farkınta olduğunu söyledi.

Ceyhan, sağlık çalışanları canını verirken, güvenlik görevlileri ve diğer basın çalışanları yaşamlarını tehlikeye atarken, bilim insanlarının mantıklı açıklamalar yapması ve basın mensuplarının da bunları haber yapmaması gerektiğini söyledi. Ceyhan, tuzlu suyla, kelle paça ile insanların yanıltılmamasını istedi.

Güncellenme Tarihi : 5.10.2020 12:00

İLGİLİ HABERLER