Asayiş
  • 11.9.2013 18:34

Canavar anne, halıya işedi diye oğlunu öldürdü

KONYA'da 2 yıl önce halıya işediği için 3 yaşındaki oğlu Fırat Perker'i, işkenceyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Fadimana Tekin, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'eziyet' suçundan da 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fadimana Tekin'in sevgilisi Koray Kara da çocuğu 'eziyet' suçundan 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Kentin Şekermurat Mahallesi'nde oturan 33 yaşındaki Fadimana Tekin, daha önce iki kez evlenip boşandıktan sonra sevgilisi 27 yaşındaki Koray Kara ile yaşamaya başladı. İlk evliklerinden 2 çocuğu olan Fadimana Tekin'in, sevgilisinden de bir çocuğu oldu. Akvaryum malzemeleri satan sevgilisi Koray Kara ile, daha önceki eşlerinden olan çocukları yüzünden sık sık tartışan Fadimana Tekin, 31 Mayıs 2011 günü ilk eşinden olan 3 yaşındaki oğlu Fırat Perker'i, halıya işediği gerekçesiyle dövdü.

SEVGİLİSİ HAVAYA FIRLATTI

Sopayla başına vurduğu Fırat bayılınca, paniğe kapılan Fadimana Tekin, sevgilisi Koray Kara'yı arayıp yardım istedi. Eve gelen Koray Kara da hareketsiz yatan Fırat'ı iddiaya göre kedine gelmesi için havaya kaldırıp fırlattı. Yerde baygın halde yatan minik Fırat, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.

Fırat'ın ölümü üzerine annesi Fadimana Tekin ile sevgilisi Koray Kara tutuklandı. Cinayet suçlamasıyla haklarında Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan sanıklardan Koray Kara daha sonraki duruşmalarda tahliye edildi, Fadimana Tekin'in ise tahliye talebi reddedildi.

Bugünkü karar duruşmasında Koray Kara suçlamaları reddedip beraatını isterken, tutuklu Fadimana Tekin de okunan yazılı savunmasında, halıya işeyen oğlunu öldürme niyeti olmadığını söyledi. Uyuşturucu ve sinir hapları kullandığını belirten Fadimana Tekin, "Çocuklarımı istemeyen Koray, sürekli beni dövüyordu. Olay günü aldığım uyuşturucu hapın da etkisiyle sürekli ağlayan oğlumu kanepenin üzerine attım. Öldürme niyetim yoktu. Nasıl öldüğünü bilmiyorum. Tahliye olup, çocuklarımla yeni bir hayat kurmak istiyorum" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti Fadimana Tekin'i, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'eziyet' suçundan da 5 yıl, sevgilisi Koray Kara'yı da 'eziyet' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Verilen cezayı duyunca ağlamaya başlayan Fadimana Tekin, "Ben bu cezayı hak etmedim. Onun da ceza alması lazım" diyerek, yanındaki sevgilisi Koray Kara'ya saldırmak istedi, araya giren jandarmalar engel oldu.

Yargıtay aşaması dikkate alan mahkeme Koray Kara'nın tutuklanmasına gerekg örmezken, Fadimana Tekin cezaevine getirildiği cezaevine gönderildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:07

İLGİLİ HABERLER