Spor
  • 31.5.2007 17:52

CANAYDIN ÖZÜR DİLEDİ...

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, 19 Mayıs'ta oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında Ali Sami Yen Stadı'nda yaşananların, hiç şüphesiz, kulübün 102 yıllık tarihine bir daha görmeyi asla istemedikleri yanlışlıklar dizisi olarak geçtiğini söyledi.
      Canaydın, kulübün resmi yayın organı olan Galatasaray Dergisi'nin yarın piyasaya çıkacak olan Haziran sayısında yer alan yazısında, yaşanan bu olayların bir hata olduğunun altını bir kez daha çizdiğini belirterek, spor kamuoyundan özür dilediklerini söyledi.
      Bu noktadan sonra, bu tarz olayların bir daha hiç bir statta yaşanmamasının temel hedefleri olması gerektiğini belirten Özhan Canaydın, şöyle konuştu:
      ''Ancak bunu gerçekleştirmenin yolu da tüm kulüplerin, tüm futbolseverlerin, federasyonun ve medyanın el ele vererek ciddi bir işbirliği sürecini başlatması ile mümkün olacaktır. Bunun için de ilk önce herkesin şapkasını önüne koyup, 'ben nerede hata yaptım' diye düşünmesi gerekir. Yaşanan bu olaylardan dolayı sadece Galatasaray Spor Kulübü'nü ve onun taraftarını suçlamak bu meselede çözümün nereden geçtiğini görmemek olacaktır.''
     
      ''VUR ABALIYA OLMASIN''
      Özhan Canaydın, sorumluların talimatlar gereği, hukuki çerçeve nezdinde cezalandırılmasını öncelikle kendilerinin arzu ettiğini belirterek, ''Ancak bütün bunların yapılması esnasında vur abalıya misali yalnızca kulübümüzün ve taraftarımızın hedef tahtasına oturtulmasına rıza göstermeyeceğimizi de buradan kararlılıkla beyan etmek istiyoruz'' dedi.
      ''Sorun, Türk futbolunun sorunudur. Bu sadece Galatasaray'ın meselesi değildir. Tek başına da Galatasaray'a mal edilemez'' diyen başkan Canaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
      ''Yaşanan şiddetin kaynağı ve nedenleri vardır. Toplumda şiddet neden çıkar, nasıl kitleselleşir? Bütün bunlar da araştırılmalıdır. Bu manzaradan herkes Galatasaray'ı ve Galatasaray seyircisini suçlayarak kurtulamaz.
      Bu şiddetin sosyolojik nedenlerinin anlaşılması gerekmektedir. Ortaya çıkan bu tablonun bir günde oluşmadığı, uzun bir zaman dilimi içinde ilmek ilmek dokunarak bugünlere geldiği de gözardı edilmemelidir. Üzülerek ifade etmek durumundayım ki, hiç kimsenin eli temiz değildir. Bu kir herkese bir şekilde bulaşmıştır. Yapılması gereken de herkesin aynı anlayış doğrultusunda bu yanlışı düzeltmek adına bu noktadan itibaren kararlı bir duruş sergilemesidir.''
     
      ''BEDELİ ÖDEMEYE HAZIRIZ AMA ADALET, EŞİTLİK
      İSTİYORUZ'' Canaydın, yapılan yanlış dolayısıyla omuzlarındaki sorumluluğun farkında olduklarını da dile getirerek, ''Bu yüzden de gerçeklerle yüzleşmekten korkmadan bu bedeli ödemeye hazırız'' ifadesini kullandı.
      Özhan Canaydın, şöyle devam etti:
      ''Ancak bunu yaparken de, adalet istiyoruz, eşitlik istiyoruz, hakkaniyet istiyoruz, sesini daha çok yükseltenin değil, hak edenin kazandığı bir ortam istiyoruz. Çifte standartlara da bir son verilmesini istiyoruz. Artık gözlerimizi açalım. Çünkü bu yaşananlara baktığımızda yarın çok geç olabilir.'' Galatasaraylı taraftarlara da seslenen başkan Canaydın, sözlerini şöyle noktaladı:
      ''Siz değerli Galatasaraylılar'dan istediğimiz tek bir şey olacak. Bütün bu olan biteni bir kez daha soğukkanlılıkla düşünün. Sorunların çözüm yolu akılcı bir bakış açısını, sorumlu davranmayı ama her zaman ifade ettiğim gibi birlik ve bütünlük içinde hareket etmeyi gerektirir. Bunun yolu da Galatasaraylılık ruhu etrafında kenetlenmek ve kulübümüze sorumluluk bilinciyle sahip çıkmaktan geçer. Bunu yapabiliriz. Çünkü biz Galatasaraylıyız.''

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER