Gündem
  • 12.6.2018 12:33

Canikli: İran'a ortak askeri operasyon teklifi yaptık

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kandil operasyonuyla ilgili olarak, "Görev tamamlanana kadar Türk Silahlı Kuvvetleri bütün hatlarıyla orada olmaya, kalmaya devam edecek." dedi. Canikli, " İran'a "birlikte operasyon" önerdik henüz ilerleme yok." dedi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AA Editör Masasında soruları yanıtlıyor.

İşte Canikli'nin açıklamalarının satırbaşları:

SEÇİM YATIRIMI DEĞİL

Operasyonun süresi ve ne zaman başladığıyla ilgili bilgi veren Canikli "Şimdiki hedefimiz daha farklı, şimdi orada terörü tamamen ortadan kaldırana kadar kalıcı olacağız. Kuzey Irak'ta kalacağız.

"(Kandil'e yönelik harekat) Cumhurbaşkanımızın talimatı ile orada terörü söküp atana kadar ve kalacak şekilde üs bölgeleri oluşturmak suretiyle bu operasyona başlamıştık. Neredeyse bir yıla yakın bir süre önce planlama aşamaları başlamıştı. Seçimle ilgisi yok.

İRAN'A KANDİL TEKLİFİ

İran'a Kandil'e yönelik ortak askeri operasyon teklifi yaptıklarını söyleyen Canikli "İran ile görüşmelerimiz devam ediyor. Operasyonu birlikte yapalım önerimiz oldu. Birlikte yapabilecek noktaya gelmedik ama İran'ın desteği söz konusu. Etrafımızdaki komşu ülkelerin İran dahil olmak üzere bu operasyonlara itirazları yok" dedi.

TERÖR TEHDİT OLMAKTAN ÇIKANA KADAR SÜRECEK

Hiçbir şekilde başka bir ülkenin toprak bütünlüğüne halel gelmeyecek şekilde ve geçici olarak, ama bu geçicilik bütün teröristler o bölgeden temizlenene ve o bölgeden bir tehdit olmaktan çıkana kadar devam edecek.

Son operasyon diğerlerinden farklı. Bir defa oradan çok ciddi olarak ülkemize bir saldırı gerçekleştiriliyor. Çok ciddi sızmalar söz konusu. Son derece dağlık bir arazi. Terörün, teröristlerin de kolayca hareket etmelerine imkan sağlayan bir yol, arazi şartları söz konusu.

- Görev tamamlanana kadar Türk Silahlı Kuvvetleri bütün hatlarıyla orada olmaya, kalmaya devam edecek.

Güncellenme Tarihi : 12.6.2018 12:36

İLGİLİ HABERLER