Asayiş
  • 6.8.2009 17:03

"CANIM BİRİNİ ÖLDÜRMEK İSTİYORDU, BENDE KUZENİ ÖLDÜRÜP PARÇALADIM"

DHA 

 ANTALYA'da fidye için kaçırdığı dayısı Yusuf Ziya Çelikcan'ın oğlu 11 yaşındaki Ural Giray Çelikcan'ı elektrikli testereyle kesip, vücudunu parçalara ayırdıktan sonra sobada yakmaya çalışırken yakalanan 28 yaşındaki Beşir Anıl Höyük'ün ifadesinde, “O günlerde canım birisini öldürmek istiyordu. Çok bunalmıştım. Birilerine böyle bir şey yapmak istiyordum” dediği ortaya çıktı. 

Geçen 23 Aralık'ta, okul servisinden indikten sonra kaybolan Ural Giray Çelikcan, 2 gün sonra halasının oğlu Beşir Anıl Höyük'ün Duacı Köyü'nde kiraladığı villada öldürülmüş ve cesedi parçalanmış halde bulunmuştu. Dayısından 200 bin Euro fidye istediği iddia edilen Höyük, tutuklanmış ve ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlanmıştı.

AYRINTILARIYLA ANLATTI

Katil zanlısı Höyük'ün savcılıkta verdiği ifadede, cinayeti ayrıntılarıyla anlattığı ortaya çıktı. Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker’in odasında saatlerce gözü kapalı olarak oturan ve sonra konuşmaya başlayan Beşir Anıl Höyük, cinayeti şöyle anlattı: “Duacı Köyü'ndeki evi 3 aylık peşin vererek kiraladım. 23 Aralık 2008 günü 17.30 sıralarında dayımın oğlu olan Ural Giray Çelikcan evlerinin yakınında okul servisinden indiğinde kendisine gel dedim, o da beni tanıdığı için yanıma geldi. Kullanmış olduğum araca bindirdim ve yola çıktım. Kepezüstü'nü biraz geçtikten sonra virajın az üzerinde bana soru sorunca huzursuz oldum ve burada arabadan indirdim. Yolun sağ tarafında sakin bir köşede kafasına bir el sıktım. Çocuk orada öldü. Daha sonra aracın arka koltuklarının üzerine büyük poşetler sererek kanlı başını ve gövdesini poşetlere koydum. Duacı'daki eve götürdüm. Cesedi evin tuvaletine koydum ve aynı gece testere ile kollarını, bacaklarını ve kafasını kestim. Bir gün sonra bir kısmını sobada yaktım.

” İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNDÜM

Kuzenini neden öldürdüğü sorulan Höyük, şu cevabı verdi: “O günlerde canım birisini öldürmek istiyordu. Çok bunalmıştım. Birilerine böyle bir şey yapmak istiyordum. Ural’ı seçmemin nedenini bilmiyorum. Ancak beni tanıdığı için benimle gelebileceğini düşündüm. Ural’ı arabama aldığım gün babası beni telefonla aradığında ben onu öldürmüştüm. İkimizin başkaları tarafından kaçırıldığımızı söyleyerek çocuğun fidye amaçlı öldürüldüğü imajını yaratmak istedim. İntihar etmeyi düşündüm ama polisler eve geldi. Çocuğu öldürmemin herhangi özel bir sebebi yoktur. Öldürdüğüm çocuğun ailesi ile aram iyi. Herhangi bir sebebi yok.” Savcının cesedin parçaladığı villa tipi evin ikinci katındaki duvarda bulduğu kurumuş kan izleri için “Çocuğu kesmeden önce prova yapmak için kedi kestim” diyen Höyük'ün sözlerinin gerçeği yansıtmadığı belirlendi. İzmir Kriminoloji Laboratuarı'ndan gelen DNA örneklerine göre duvardaki kanın bir hayvan DNA profiline uymadığı tespit edildi. Öldürülen çocuğa da ait olmadığı düşünülen kan örneğinin tekrar detaylı incelenmesi istendi. İlk duruşması Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 23 Temmuz'da yapılan ve Höyük'ün, “Bugün psikolojim ifade vermeye müsait değil” dediği dava 19 Ağustos'a ertelenmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:54

İLGİLİ HABERLER