Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yayımlanan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydı nedeniyle Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz hakkında soruşturma başlattı.
Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülecek soruşturma kapsamında, söz konusu ses kaydı incelenecek, Eryılmaz'ın ifadesine başvurulacak.
AKP Çankaya İlçe Başkanı Alaaddin Varol, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a ait olduğu öne sürülen ve basın-yayın organlarında yayımlanan ses kaydı üzerine, Eryılmaz ile Çankaya Belediye Meclisinin CHP'li üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
Suç duyurusu dilekçesinde, ses kaydında yer alan sözlere yer verilerek, Eryılmaz ile Çankaya Belediye Meclisinin CHP'li üyeleri ve kayıtta ismi geçen diğer ilgililer hakkında “rüşvet”, “zimmet”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “görevi ihmal” ve “görevi kötüye kullanmak” gibi suçlardan dava açılması talep edilmişti.
Dilekçede, suç duyurusunda bulunulan kişilerin işten el çektirilmeleri ve mal varlıklarına tedbir konulması da istenmişti.
ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SORUŞTURMA

Hızlı Özet
“Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, bazi basin yayin organlarinda yayimlanan ve kendisine ait oldugu iddia edilen ses kaydi nedeniyle Çankaya Belediye Baskani Muzaffer Eryilmaz hakkinda sorusturma baslatti.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan'dan kararlılık mesajı: Terörsüz Türkiye hedefimizin menzilinde gençlerin huzuru var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turka Kocaeli Stadyumu önünde vatandaşlara hitap etti. Terörsüz Türkiye'nin hedefinde kararlılık vurgusu yapan Erdoğan "Terörsüz Türkiye hedefimizin menzilinde sizlerin (gençler) huzuru ve esenliği var. Terörle mücadele için harcanan kaynaklar artık eğitime, bilime, üretime, istihdama, ulaştırmaya, teknolojiye harcansın istiyoruz. Terörün tamamen devre dışı kaldığı yeni dönemde gençliğin eyvahı olmadığı gibi kimseye eyvallahı da olmayacak" ifadelerini kullandı.

İki il arası artık sadece 2 saat 15 dakika sürecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı devam eden Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Projesi kapsamında Tarsus'taki çalışmaları inceledi. Bakan Uraloğlu, 312 kilometrelik hattın yalnızca bölgesel ulaşımı hızlandırmayacağını, aynı zamanda Türkiye'nin uluslararası taşımacılık gücünü artıracak stratejik bir koridorun temelini oluşturacağını söyledi.

İsrail'in şehit ettiği Hamas lideri Ezz El-Din Al-Haddad'ın cenaze töreni
Gazze şehrindeki camilerden hoparlörlerle yapılan anonslarla Kassam Tugayları Başkomutanı Haddad'ın vefat ettiği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'ye Yeni Katılımlar Olabileceği Mesajı
Kazakistan ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'den AK Parti'ye geçen belediye başkanları konusunu değerlendirdi. Erdoğan, ilerleyen dönemde partilerine yeni isimlerin katılabileceğine dair bir işarette bulundu.