Gündem
  • 10.10.2008 12:50

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDEKİ RÜŞVETTE MAHKEME KANAL 7'Yİ SUÇLU BULDU!

Mahkeme, söz konusu kayıtların yayınlanmasıyla Belediye Başkanı Eryılmaz'ın "ağır ithamlara maruz" bırakıldığını ve tekzip yayınlanmasına karar verdi.
Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi Çankaya Belediyesi'nin başvurusunu haklı bularak Kanal 7'nin tekzip yayınlamasını kararlaştırdı.

Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz da sözkonusu mahkeme kararıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kendini söyle savundu:

"Çankaya ve orada büyük bir onurla görev yapan bizler, tertemiz bir anlayış ve yönetimle çalışmalarımızı yürüttük. Kimse üzerindeki çamuru bize atarak kendisini unutturmaya çalışmasın. Çünkü baştan aşağı yolsuzluk olmuş, her türlü ahlaksızlığa tenezzül etmiş, insanların inançlarını sömürecek kadar alçaklaşmış bir lekeyi hiç kimse kapatamaz"

Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesinin verdiği kararın söz konusu yayının "saldırı amaçlı" taşıdığını ortaya koyduğunu ifade eden Eryılmaz, şunları söyledi:

"Aynı şekilde mahkemenin yasa dışı dinleme ile ilgili bu kararı ahlaki hiçbir emareyi, vasfı vicdanlarında taşımayanlara yönelik özel bir ahlak dersi niteliği taşımaktadır. Asılsız ithamların bizzat mahkeme kararıyla tespit edildiği bir ortamda tekrar tekrar bir şeyi söylemekten çekinmeyeceğim. Biz bu hadisenin ta en başından beri eğilip-bükülmedik, aman dilemedik ama toplumumuzda ve kamu yaşamında yaygın bir hal almış olan yolsuzluk, yozlaşma gibi her türden kirlenmeye karşı ses verdik, sesimizi duyan olsun istedik. Sosyal demokrasinin Çankaya'daki kalesinde açık-şeffaf bir yönetim şekliyle CHP'ye, partimize sahip çıktık. Partimizin yüzünü hizmetimizle ağarttık. Kaset adı altında piyasaya sürülen kepazeliğin AKP'yi yolsuzlukların kurtarmayı amaçlayan tipik bir ayak oyunu olduğu anlaşılmıştır. Haysiyet erbapları, bizim mal beyanımızı göğsümüzü gere gere açıkladığımızı bir belediye başkanının da oralı olmadığının notunu ve kaydını tarihe düşmelidirler. Tek bir akçede gözümüz olmadı. Tek bir yolsuzluğa ve usulsüzlüğe prim tanımadık. Türk toplumu bizim yerel yönetim sistemimizdeki başı-bozukluk ile ilgili feryadımıza dikkat kesilmiş, bu çağrımızı tasdik etmiştir. Asıl tartışılması gereken şey Türk kamu yönetiminin ve onun bir parçası olan yerel yönetimlerin iflah olmaz çürümüşlüğüdür. Biz, tarafımıza yönetilen haksız ithamların ötesinde, belediyelerdeki yapı bozukluğunun bir biçimde gündeme getirmiş, bunun büyük bir tehlike olarak önümüzde durduğuna dikkat çekmiştik."

-ÇANKAYA TEMİZ BİR BİÇİMDE YOLUNA DEVAM EDİYOR-

Eryılmaz'ın açıklamasında şu mesajları da verd:

"Çankaya üzerinde hesapları olanlar bilsinler ki Çankaya temiz bir biçimde yolunda yürümeye devam edecektir. Çankaya'yı gündemde tutarak veya gündem saptırarak yolsuzluklarını örtmeye çalışanlar bilsinler ki kurtulamayacaklardır.

Baştan aşağı yolsuzluk olmuş, her türlü ahlaksızlığa tenezzül etmiş, insanların inançlarını sömürecek kadar alçaklaşmış bir lekeyi hiç kimse kapatamaz. Bu ülkede insanlıktan, onurdan, ahlaktan, hak ve eşitlikten yana olanlara Cemal Süreyya'nın dizeleriyle sesleniyorum, "Biz kırıldık, daha da kırılırız, kimse dokunamaz bizim suçsuzluğumuza. Elini kendi vicdanına koyup, yetmiş çift gözün içine bakarak haykırıyorum, "Kimse dokunamaz bizim suçsuzluğumuza"

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:32

İLGİLİ HABERLER