Gündem
  • 29.9.2008 13:30

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NE 2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, bazı belediye meclis üyeleri ve belediye görevlileri hakkındaki basın yayın organlarında yer alan iddiaların araştırılması ve gerekiyorsa soruşturma açılması için iki mülkiye başmüfettişi görevlendirildi.

 

Müfettişlerin, “imar uygulamaları karşılığında belediyeye bağış adı altında usulsüz minibüs ve araba alınması, belediye meclis üyelerinin para karşılığında iş takibi yaptıkları, belediye başkanının belediye meclis üyelerine rüşvet vermeden iş yaptıramadığı, Ankara'da bir restorandan gelecek 150 bin YTL rüşvetin dağıtılması, tanesi 1500 dolardan alınan 50 dizüstü bilgisayarın belediye meclis üyelerine dağıtılması, belediye bütçesinin onaylanması karşılığında Eryılmaz tarafından meclis üyelerine hediye verilmesi ve para dağıtılması, belediye tarafından bir gazetenin satışı ve dağıtımı ile söz konusu gazeteye maddi destekte bulunulması” iddialarını araştıracakları belirtildi.

 

RÜŞVETİ SES KAYDI ORTAYA ÇIKARMIŞTI

 

Eryılmaz'ın, rüşvet çarkını anlattığı ses kaydı ortaya çıkmıştı. Ses kaydında Eryılmaz yanındaki kişiye CHP'li üyelere verdiği rüşvetleri ayrıntılarıyla anlatıyordu.

 

AYDA 150 MİLYAR VERİYORUM

İhaleler konusunda CHP'li meclis üyele-rine yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Eryılmaz şöyle konuşuyor: “Gayri resmi çıkacak spor kulübü var. Bizim adamlar bizden ihale alıyorlar. İmar işleri var, imarını yaparken götür şuraya kulübe 50 milyar, 100 milyar ver. Belediye meclis üyelerine ne veriyoruz? AK Partililerle oy kullanıyor adamlar aylık 2'şer milyar veto veriyoruz, aylık ne yapıyor 100-150'yi buluyor."

 

TAVACI'DAN RÜŞVET BORCU

CHP'li meclis üyelerine 'yamyam' diyen Eryılmaz, üyelere verilecek rüşvet için '50 takla attığını' söylüyor. Yılmaz şöyle diyor: "Şimdi biz buradaki yamyamlarla, onlarla onları doyurmak için ben 4 aydır eski Muzaffer gitti başka bir adam var şimdi. Ben bunlara para bulmak zorundayım. Dün tavacı Recep Usta diye bir it var. Ondan 100-150 milyar rüşvet getirecekler. Borç alındı bu belediye meclis üyelerine verilecek. 2 ay daha kapatıyoruz. 1 ay onun için İçişleri Bakanı arıyor. Bilmem Diyarbakırlı milletvekili arıyor. Her arayana 1 ay, 15 gün süre veriyoruz. O arayan o süreyi alınca kendi parasını alıyor ondan. En son artık bitti süresi kapatın dedim. Sökün orayı dedim, sökün deyince tamam 2 ay daha dedi işte" diyor.

 

CUMHURİYET İTİRAFI

Muzaffer Eryılmaz konuşmasında Cumhuriyet gazetesini desteklediklerini itiraf ederken, Ergenekon zanlısı Mustafa Balbay için "Balbay'a nerdeyse 1-1.5 aydır ödeyeceğiz. 100 milyar ödememiz lazım. Yok çıkmadı” diyor.

 

CHP'Lİ ÜYELER CEP DOLDURMA PEŞİNDE

Ses kaydının alındığı konuşmanın yapıldığı gün CHP'li meclis üyelerini akşam yemeğe götüreceğini ve üyelerden her birine bin 500 dolarlık laptop aldırdıklarını anlatan Muzaffer Eryılmaz, "50 laptop aldırttık. 75 bin dolar şimdi borca girdik. Adamlar her gelen dosyanın üzerine atlıyorlar. Her belediye meclis üyesi sabah geliyor, etrafa bakıyor ve ben buradan bugün ne götürürüm diyor. Her gün her birinin altında bir dosya" şeklinde konuşuyor.

(YENİ ŞAFAK )

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER