Gündem
  • 30.8.2013 22:58

Çankaya Köşkü'nde herkes var 3'ü yok

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde ‘Başkomutan’ sıfatıyla ilk defa Çankaya Köşkü’nde resepsiyon verdi. Çankaya Köşkü’nün tören alanında da ilk defa resepsiyon verildi.

Resepsiyona TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel başta olmak üzere bir çok bakan, siyasetçi, iş adamı, sanat ve spor camiasından ünlü isimler katıldı.

Çankaya Köşkü'ndeki Zafer Bayramı Resepsiyonu'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş katılmadı. 

Bu yıl gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ilkler yaşanmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde ‘Başkomutan’ sıfatıyla ilk defa Çankaya Köşkü’nde tebrikleri kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, akşam saatlerinde de ilk defa ‘Başkomutan’ sıfatıyla eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte resepsiyon verdi. Bin 600 kişinin davet edildiği resepsiyonda Cumhurbaşkanı Gül, yaklaşık bir saat davetlilerle tokalaştı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı resepsiyonda köşk tarihinde de bir ilk yaşandı. Çankaya Köşkü’nün bahçesindeki tören alanında ilk defa bir resepsiyon gerçekleştirildi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve davetlilerin katıldığı resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Gül, davetlileri dışarıda karşıladı.

Törene geç katılan Başbakan Erdoğan, karşılama sırasında Cumhurbaşkanı Gül ile kısa süre sohbet etti. 1600 davetlinin bulunduğu resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katılmadı. CHP'den Sinan Aygün'ün olması dikkat çekerken, BDP'den ise sadece Sırrı Sakık katıldı. Resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Gül konukları karşıladıktan sonra içeri geçti. Resepsiyonu takip eden, gazetecilerin de bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Gül, karşılamanın hava iyi olduğu için dışarıda yapıldığını söyleyerek, bunun daha iyi olduğunu söyledi.

Kabul sırasında Ak Partili bir milletvekili, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunisa Gül'e nazar boncuğu hediye etti. Karşılama sırasında fonda çeşitli marşlar çalındı. Dev ekrana resepsiyona gelenler yansıtıldı. Resepsiyona bazı bakanlar eşleriyle katıldı. Yabancı büyükelçi eşlerinin yerel kıyafetleri ilgi çekti. Resepsiyona, Mısır'ı temsilen askeri ateşe katıldı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:23

İLGİLİ HABERLER