Gündem
  • 14.9.2019 15:28

Çankırı'dan bir deprem daha

Son dakika gelişmesi... Çankırı'da sabah saat 09.00'da art arda yaşanan depremlerin ardından bir deprem daha meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada Çerkeş ilçesinde saat 14.46'da 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Depremin Ankara'da da hissedildiği belirtiliyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çerkes ilçesinde, saat 09.00'da 4,7 büyüklüğünde, 09.03'te ise 4,8 büyüklüğünde yer sarsıntıları kaydedildi.

İlk depremin 13,66 kilometre, ikinci depremin ise 4,13 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Depremler Ankara ve diğer çevre illerde de hissedildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Deprem sonrası şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmamıştır" denildi.

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, kentte meydana gelen 4,7 ve 4,8 büyüklüğünde depremlerle ilgili şu ana kadar kendilerine ulaşan bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD verilerine göre Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde saat 09.00'da 4,7, 09.03'te ise 4,8 büyüklüğünde yer sarsıntısı oluştuğunu söyledi.

İlk bilgilere göre bir olumsuzluk bulunmadığına işaret eden Aktaş, "Vatandaşların tedirgin olmamaları gerekir. Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor." dedi.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı da geçmişte ilçede büyük bir deprem olduğunu belirterek, vatandaşların ilk anda tedirginlik yaşadığını ancak herhangi bir sorun bulunmadığını kaydetti.

ÇANKIRI'DA BİR DEPREM DAHA

Sabah saatlerinde art arda yaşanan depremlerin ardından Çankırı'da 4,3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

(AA)

Güncellenme Tarihi : 14.9.2019 15:29

İLGİLİ HABERLER