Gündem
  • 22.10.2005 19:26

CANLI TAVUĞUN FİYATI 1 YTL'YE DÜŞTÜ

AHMET GENÇ
AĞRI (İHA) - Türkiye'de kuş gribi vakasının görülmesinin ardından Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde geçtiğimiz hafta meydana gelen toplu tavuk ölümleri vatandaşların gözünü korkuttu.


Ağrı Tavuk Pazarı'ndaki satışlarda büyük bir azalma meydana gelirken, tavuk satıcıları ise tavuk fiyatlarını 1 YTL'ye kadar düşürdü.


Geçtiğimiz günlerde Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden kuş gribi tehlikesinin ardından Patnos'ta bin tavuğun toplu olarak ölmesi vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Vatandaşlar canlı tavuk alımı konusunda tedirgin olurken, tavuk satıcıları ise ellerindeki tavukları satmak için her yolu deniyor. Getirdikleri tavukların tümünün veteriner denetiminden geçtiğini ve hiç birinde hastalık bulunmadığını belirten Aydın Altan adlı tavuk satıcısı, konuyla ilgili Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan ve Belediye Başkanı Ekrem Aktaş'ın pazara gelerek kendilerine destek vermeleri gerektiğini söyledi.

Tavuk fiyatlarını 2 .5-3 YTL'den 1 YTL'ye kadar düşürdüklerini belirten Altan, "Böyle bir hastalık olsaydı, her gün yüzlerce tavuk satıyoruz bunlardan birinden çıkardı. Ayrıca bizler her gün bu tavuklarla iç içeyiz böyle bir şey olsa önce bize bulaşır. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz. İşlerimiz oldukça azaldı" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER