Asayiş
  • 30.4.2015 13:55

Çapkın işadamı silahlı baskında

28 yaşındaki işadamı Ozan Çelik’in adamlarının, İzmir’de işadamı Mehmet Ferah Kaya’ya ait fabrikayı silahla bastığı iddia edildi. Polise teslim olan Çelik ve 4 adamı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, İzmir’in çiğli İlçesi’nde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Numara 11’deki Ak Gres Madeni Yağlar isimli şirkette meydana geldi. Polise başvuran Ak Gres Madeni Yağlar’ın sahibi Mehmet Ferah Kaya ve genel müdürü Özer Koruk, borç para aldıkları İzmir’deki Çelikler Hurdacılık’ın sahibi Ozan Çelik ve adamları tarafından tehdit edildiklerini, işyerlerinin basıldığını ileri sürdü.

Özer Koruk, polise verdiği ifadesinde, Ozan Çelik’e (28) bulunan borçları karşılığında 3 çek verdiklerini, çeklerinin ilkinin vadesi geldiğinde Çelik’in adamlarının işyerlerine gelmeye başladığını belirtti. Koruk ifadesinde, “Nisan ayı başında Ozan Çelik’in adamları gelmeye başladı. İlk iki gelişlerinde tehdit etmediler, sadece Mehmet Ferah Kaya’yı sorup gittiler. Ancak üçüncü gelişlerinde 1 saat oturdular. İçlerinden biri televizyonu kırdı ve silahla tehditlerde bulundu” dedi.

‘2.3 MİLYON LİRA ALDIK ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ’

Ak Gres Madeni Yağlar’ın sahibi Mehmet Ferah Kaya ise verdiği ifadesinde, işlerinin bozulmasından dolayı Ozan Çelik’ten 2 milyon 300 bin lira değerinde çek aldıklarını ancak geriye ödeyemediklerini söyledi. Bunun üzerine Ozan Çelik’in kendisini tehdit ettiğini ileri süren Mehmet Ferah Kaya, Mardin’de bulunduğu sırada Çelik’in kendisini telefonla arayarak ölümle tehdit ettiğini iddia etti. Kaya ve Koruk’un şikâyetlerinden sonra Ozan Çelik’in yanında çalıştıkları belirtilen ve silahla işyerine giden kişilerin güvenlik kamera görüntüleri de polise teslim edildi. Fabrikanın güvenlik kamerası görüntülerinde bir kişinin elindeki silah dikkat çekti. Kaya ve Koruk’un yaptığı şikâyet üzerine harekete geçen Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı, Ozan Çelik ve adamları A.R.A., E.H., M.Y. ve R.T. hakkında soruşturma başlattı, ifadelerinin alınması için gözaltı talimatı verdi. ÇELİK: KOMPLO KURDULAR Savcılığın başlattığı soruşturmadan sonra Ozan Çelik ve yanında çalışan A.R.A., E.H., M.Y. ve R.T. avukatları ile birlikte İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne teslim oldu. Ozan Çelik verdiği ifadesinde, tehdit suçlamasını kabul etmedi. Çelik ifadesinde, “Mehmet Ferah Kaya’yı arayıp tehdit etmedim, hakaret etmedim. Çekin ödeme tarihi olan 17 Nisan günü çalışanlarım parayı almak için Mehmet Ferah Kaya’nın şirketine gitti. Mehmet Ferah Kaya da bu tarihte ödeme yapacağına söz vermişti. Ancak ödeme yapmadı. Buna rağmen çeki işleme koymadım. Mehmet Ferah Kaya, bana ve yanımda çalışanlara çekin karşılığı olan parayı ödememek için böyle bir komplo kurdu” diye konuştu. İfadeleri alınan zanlılardan A.R.A., E.H., M.Y. ve R.T. ise Ozan Çelik’e ait Çeliker A.Ş. isimli şirkette çalıştıklarını, Ak Gres Madeni Yağlar isimli işyerine davet üzerine gittiklerini ancak her gidişlerinde kendilerini oyaladıklarını ve borçlarını ödemediklerini belirtti. A.R.A., E.H., M.Y. ve R.T. tehdit suçlamalarını da kabul etmedi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Adı Özge Ulusoy, Deniz Akkaya, Şeyma Coşkun, Sibel Can ve İvana Sert gibi birçok ünlü isim ile anılan Ozan Çelik ve adamları, ifade işlemlerinin ardından “birden çok kişi ile yağmaya teşebbüs” suçundan adliyeye gönderildi.

Mahkemeye çıkarılan Çelik ve 4 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. İşadamı Çelik’in adı, 2 yıl önce Türkiye’nin en büyük 500 sanayi şirketi arasında yer alan Tümka Kablo baskınına karışmıştı.

HABERTÜRK

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:44

İLGİLİ HABERLER