Bilim
  • 1.4.2009 11:39

ÇAPKINLAR DİKKAT!.. GOOGLE ALDATAN KOCAYI YAKALADI...

Çok yakında Türkiye'de de devreye girmesi beklenen ve şu anda ABD başta olmak üzere Kanada, Avustralya, Japonya, İtalya ve İngiltere'de kullanılan 'Street View' (sokak görünümü), birçok birlikteliğin sonu oldu. Özellikle sistemin yoğun kullanıldığı son 1 ayda, 3 bine yakın evlilik bitme aşamasına geldi. Bunlara son örnek ABD'de yaşandı.

ARKADAŞIYLA ALDATTI!

Adı açıklanmayan ABD'li bir kadın, şüphelendiği eşinin otomobilini 'Street View' sayesinde nerede olduğunu tespit etti ve belgeledi. Ardından saatlerce ekran karşısında bekleyen kadın, kocasının bir evden çıktığını da görüntüledi ve soluğu mahkemede aldı. Kendisini en yakın arkadaşıyla aldattığını iddia eden kadının mahkemeye sunduğu bu görüntüler de delil olarak kabul edildi.

'ÖZEL HAYAT' İHLALİ!'

Street View' sayesinde çekilen fotoğraflar nedeniyle boşanma ile sonuçlanan davalardan sonra birçok kişi farklı bir nedenle mahkemeye başvurdu ve Google hakkında "özel hayatın ihlali" suçundan dava açtı. Ancak Google yetkilileri, bu sistemin gelişen teknoloji ürünü olduğu ve kişilerin "özel hayatın ihlali" olarak algılanmasının saçma olduğu görüşünde.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:36

İLGİLİ HABERLER