Asayiş
  • 23.10.2008 03:18

ÇAPKINLARIN BAŞINI POLİS BEKLEYECEK

İçişleri Bakanlığı, çapkınlık yaparken kural ihlali yapan sürücüleri zor duruma düşmekten kurtaracak. 
Buna göre sürücünün ailesi tarafından görülmesi sakıncalı olabilecek ikinci ya da üçüncü kişiler, mozaiklenecek ya da karartılacak.
İçişleri Bakanlığı, trafikte kural ihlali yapan sürücülerin kamerayla tespit edildiği görüntülerin "aile saadetini" olumsuz etkileyeceğini düşünerek uygulamada yeni düzenlemeye gitti. Bakanlık Müsteşarı Osman Güneş, 81 İl Valiliği'ne "ilginç" bir genelge gönderdi.
Sistem değiştirildi
Mevcut uygulamada video kameralı radarlar, dijital fotoğraf makineleri, trafik denetimi yapabilen MOBESE - EDS (Elektronik Denetim Sistemi) gibi cihazlardan elde edilen kural ihlali görüntüleri trafik ceza makbuzlarına iliştirilerek sürücülerin tescil adreslerine gönderiliyor. Yeni uygulamayla ceza tutanaklarına hatayı "delillendirme" amacıyla eklenen fotoğraflarda, sürücü dışındaki kişilerin yüz ve vücut görüntüleri artık gösterilmeyecek.
Genelge, çapkınlık yaparken kural ihlali yapan ve kameralara yakalanan sürücüleri zor duruma düşmekten kurtaracak. Sürücünün ailesi tarafından görülmesi sakıncalı olabilecek ikinci ya da üçüncü kişiler, photoshop gibi programlar kullanılarak mozaiklenecek veya karartılacak. Bu sayede kural ihlalini belgeleyen kamera görüntüsü ya da fotoğrafların sürücülerin aile saadetini bozup, mağdur edilmesi önlenecek. Müsteşar Güneş yeni uygulamayı şöyle açıkladı:
Görüntüler kararacak
"Sürücülere yapılacak tebligat ve gönderilerde kullanılacak delillendirme amaçlı görüntülerde, araçta sürücüden başka yolcuların da bulunması hallerinde, sadece sürücünün görüntüsü korunarak araç içinde varsa sürücü dışındaki kişilerin yüz ve vücut görüntüleri gösterilmeyecek şeklide teknik müdahalelerle (photoshop vb programlar kullanılarak mozaik-karartma gibi yöntemlerle) kapatılmak suretiyle olası mağduriyetin önüne geçilmesine özen gösterilecektir."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:04

İLGİLİ HABERLER