Ekonomi
  • 30.1.2014 01:18

Caprice'ten Maldivler'de 7 hilalli otel

Dünyada İslami standartlara uygun ilk oteli açan ve bu modelle dünyanın ilk 5 hilal ve 7 hilal sertifikalarını alan Caprice Gold Group, yurtdışı yatırımlarına Maldiv Adaları’nda devam ediyor. Dünyanın lüks tatil bölgesi olan Maldivler’in Kofenbe Adası’nı alan Caprice Gold Group, burada 7 hilalli hizmet verecek bir otel yapıyor. 170 milyon dolar yatırım maliyeti olan ve yüzde 70’i tamamlanan proje, 108 oda, 516 süit ve 106 villa olmak üzere 722 üniteden oluşuyor.
Otelin bulunduğu Kofenbe Adası, Maldivler Cumhuriyeti’nin başkenti Malşe’nin 250 km kuzeyinde, deniz uçağı ile 50 dakika mesafede bulunan Shaviyani Atolü’nde yer alıyor. 25 Ekim 2014 tarihinde hizmet vermeye başlayacak olan Caprice Gold Maldives Resort, Caprice Gold Group’un yurtdışında açtığı ilk otel olacak.
Caprice Gold Bayrampaşa Oteli’nin şantiye ofisinde düzenlenen ve yatırımın detaylarının açıklandığı basın toplantısına Caprice Gold Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz, ADK Grup Başkanı Ahmed Nashid, Evrensel İslami Turizm Standartları Merkezi Başkanı Prof. Dato Dr. İsmail İbrahim, Caprice Gold Group CEO’su Shaya’a Othman ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner katıldı.

KADINLARA, ERKEKLERE VE AİLELERE AYRI ÖZEL PLAJLAR OLACAK”
Caprice Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz, basın toplantısında yaptığı açıklamada, turizm sektörüne kazandırdıkları İslami standartlarla sadece muhafazakar kesime hitap etmediklerini, mahremiyetine önem veren tüm insanlara hizmet verdiklerini söyledi. Bu doğrultuda hizmet veren Caprice Termal Palas Didim’de geçen yıl 950 bin kişiyi ağırladıklarını ifade eden Akgündüz, bu sayının İslami standartlara uygun otelciliğe duyulan ihtiyacı ortaya koyduğunu belirtti. Bu yoğun ilginin kendilerini bu yönde yeni yatırımlar yapmaya teşvik ettiğini söyleyen Akgündüz, önümüzdeki yıllarda Malezya’da 4 tane otel yapacaklarını, ancak burada da özel plaj yapamadıkları için adalara yöneldiklerini bildirdi. Akgündüz, bu çalışmalar devam ederken Maldivler Cumhuriyeti’nden ADK Grup Başkanı Ahmed Nashid’den bir teklif aldıklarını ve Maldivler’de özel plaj yapma olanağı olduğu için burada yatırım yapmaya karar verdiklerini açıkladı.
Akgündüz, Maldivler Cumhuriyeti’nin Kofenbe Adası’ndayapılan yatırımda, ADK Grup’la ortak olduklarını, yatırımın çoğunluk kısmının Caprice Gold Group’a ait olduğunu, otelin işletmesinin ise yüzde yüz Caprice Gold tarafından yapılacağını anlattı. Caprice Gold Maldives Resort’ta, kadınlar için 3, erkekler için 1 özel plaj olacağını belirten Fadıl Akgündüz, buna ek olarak 4 km uzunluğundaki plajda 250 tane özel plaj yapacaklarını söyledi.


“ULAŞIM MALİYETİNİ DÜŞÜRMEK İÇİN UÇAK ŞİRKETİ KURACAĞIM”Caprice Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz, tesis için 170 milyon dolar yatırım yaptıklarını, adaya ulaşım maliyetini düşürmek için de uçak şirketi kuracağını açıkladı. Türkiye’den otelin bulunduğu adaya gitmek için kişi başı 2300 dolar harcama yapılması gerektiğini ifade eden Akgündüz, bu maliyeti aşmak için havayolu yatırımı yaptıklarını ve merkezi Maldivler’de olacak bir havayolu şirketi kuracaklarını söyledi. Bunun için 300 milyon dolar yatırım yapacaklarını belirten Akgündüz, “Konuklarımızı kendi havayolu şirketimizle taşımak en ekonomik formül... Ayrıca Türkiye’de havayolu lisansı almak 3-5 yıl gibi uzun zaman alıyor. Maldivler’de ise bu süre 3-4 aya iniyor. Bu şekilde uçuş ve otel maliyetini düşürerek pazarı da genişletiyoruz” dedi.
Hicri yılbaşına denk gelen 25 Ekim 2014 tarihinde Caprice Gold Maldives Resort’ta hizmet vermeye başlayacaklarını açıklayan Akgündüz, şimdiden çok yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. Bu ilginin sadece Türkiye ve Malezya’dan olmadığını, dünyanın her yerinde mahremiyetine önem veren insanlardan ilgi gördüklerini belirten Akgündüz, tüm talebe cevap verebilmek için Maldivler’de 15-20 otel daha açacaklarını bildirdi.

“CAPRİCE GOLD, İSLAM DÜNYASININ TATİL MEKKE’Sİ OLACAK”
Toplantıda bir açıklama yapan ADK Grup Başkanı Ahmed Nashid de Caprice Gold Group ile açacakları otelin Maldivler için bir ilk olacağını söyledi. 50 milyon dolarla otel yatırımına başladığını, ancak zamanla mali yük arttığı için Caprice Gold Group’a teklif götürdüğünü anlatan Ahmed Nashid, daha büyük bir yatırım yapacağı için Caprice Gold Group’unçoğunluk hisselerine sahip olduğunu belirtti.
Maldivler Cumhuriyeti’ndeki 125 adada bulunan otellerin hiçbirinin İslami standartlara uygun olmadığını ifade eden Nashid, “Biz yıllardır Batılılara hizmet veren bir sistem geliştirdik. Fadıl Bey’in Didim’de uyguladığı formülün başarısından çok etkilendim. Maldivler, dünyanın en lüks ve en pahalı tatil bölgesi... Fadıl Bey’in oluşturduğu formülle maliyeti aşağı çekip daha çok insanı ağırlayan bir otel açacağız” dedi.
Otelin açılması için bütün resmi işlemlerin yapıldığını ve otelden yer alacakların devlet güvencesi altında olduğunu belirten Nashid, sözlerini “Caprice Gold, İslam dünyasının tatil Mekke’si olacak” diyerek tamamladı.

CAPRİCE GOLD MALDİVES RESORT, 7 HİLAL SERTİFİKASI ALDI
Didim ve Bayrampaşa’daki otelleriyle dünyanın ilk 5 ve 7 hilal sertifikalarını alan Caprice Gold Group’un Maldivler’de açacağı otele 7 hilal sertifikası verildi.
Hilal sertifikalarını veren Evrensel İslami Turizm Standartları Merkezi Başkanı Prof. Dato Dr. İsmail İbrahim, basın toplantısında yaptığı açıklamada, hilal standartlarının sadece Müslümanların ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulmadığını, tüm dinlerden insanların ihtiyaçları düşünülerek bu standartların hazırlandığını belirtti. Aralık 2012 tarihinde yapılan 1. Uluslararası İslami Turizm Standartları Konferansı’nda dünyanın ilk hilal sertifikalarını Caprice Gold Group’a verdiklerini hatırlatan İbrahim, hilal sertifikası alan ülkelere Maldivler’in de eklendiğini söyledi. İbrahim, Uluslararası İslami Turizm Standartları Konferansı’nın ikincisini Maldivler’de yapmayı umut ettiklerini de sözlerine ekledi.
Prof. Dato Dr. İsmail İbrahim, konuşmasının ardından Evrensel İslami Turizm Standartları Merkezi’nin Caprice Gold Maldives Resort’a verdiği hilal sertifikasını Caprice Group Yönetim Kurulu Başkanı M. Fadıl Akgündüz’e takdim etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:04

İLGİLİ HABERLER