Asayiş
  • 28.5.2013 15:16

Çarşaf giyip kuyumcu soydular

Esenyurt’ta çarşaflı 3 kişi, uzun namlulu silahlarla girdikleri kuyumcudan piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL olan 6 buçuk kilo altını çalarak kendilerini bekleyen lüks bir otomobille kayıplara karıştı. Hırsızların lüks otomobille kaçış anları güvenlik kameralarına yansırken, polis hırsızların yakalanması çalışma başlattı.

Olay, öğle saatlerinde Esenyurt İnönü Mahallesi Ozanlar Caddesi üzerinde bulunan Asımoğlulları Kuyumcusu’nda meydana geldi. Alınan bilgiye göre; henüz kimliği belirsiz çarşaflı üç kişi, uzun namlulu silahlarla kuyumcuya girdi. Saldırganlar kuyumcunun sahibi olan Elvan Aslan’ı plastik kelepçe ile etkisiz hale getirdi. Bu sırada para bozdurmak için kuyumcuda bulunan bir çocuk ise hırsızları görünce kaçmak istedi. Ancak saldırganlar kaçmak isteyen çocuğun da başına silah kabzası ile vurarak etkisiz hale getirdi. Hırsızlar, piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL olan 6 buçuk kilo altını çalarak kendilerini bekleyen lüks bir otomobille kayıplara karıştı. Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri, hırsızların yakalanması için havadan ve karadan çalışma başlatırken, yaralan çocuk ise olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Öte yandan hırsızların siyah lüks bir arabayla kaçtıkları an da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görgü şahidi bir vatandaş, “Girerken görmedim ama çıkarken gördüm. Siyah bir arabaya binip kaçtılar” dedi. Bir berber ise yaralanan çocuğun çırağı olduğunu belirterek, “Benim çırağım para bozdurmaya gitmişti hırsızları görünce kaçmaya çalışmış. Kafasına silahın kabzasıyla vurmuşlar. Şu anda hastanede durumu iyi” diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:56

İLGİLİ HABERLER