Medya
  • 30.6.2021 15:26

Casa Italia Ankara'nın düzenlediği İtalyan Osmanlı Konuşmaları

İtalyan Osmanlı Konferanslar serisi:

Akademisyenler online toplantılarla halka buluşuyor.

‘‘İtalyan Dostluk Derneği- Casa Italia Ankara’’ tarafından düzenlenen ‘‘İtalyan Osmanlı Konuşmaları’’ konferanslar serisi başladı. Haziran-Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleşmekte olan konferanslar ile Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde görev yapmakta olan 24 Türk ve İtalyan akademisyen, Osmanlı İmparatorluğu ile İtalyan Yarımadası arasındaki tarihi, diplomatik, siyasi, kültürel, sanat tarihi ve filoloji alanlarında yapılan araştırmaların güncel durumunu ele almaktalar. Konferans dizisinde bir araya gelen Türk ve İtalyan akademisyenler Akdeniz’in İtalyan ve Türk kıyıları arasında paylaşılan ortak tarihi vurguluyorlar. Toplantılar aynı zamanda Türkiye kültürü ve tarihi hakkında çalışmakta olan İtalyan akademisyenlerin Türk meslektaşları ile buluşmaları için bir platform görevi görmektedir.

Casa Italia Ankara/ İtalyan Dostluk Derneği tarafından organize edilen ‘‘İtalyan Osmanlı Konuşmaları’’ toplantılar dizisini İtalya Büyükelçiliği, Messina Üniversitesi (İtalya) ve Levantine Heritage Foundation (İngiltere) desteklemektedir.

Konfrans dizisinin editör heyeti; Emilj Malara (Hacettepe Üniversitesi), Dr. Giorgio Ennas (European University Institute) ve Av. Musa Toprak’tan (IDD Başkanı ve Casa Italia Ankara Kurucusu) oluşmaktadır. Editör yardımcılığını Giulia Bei (İstanbul Üniversitesi) üstlenmiştir.

Güncellenme Tarihi : 30.6.2021 15:33

İLGİLİ HABERLER