Spor
  • 4.5.2013 16:03

Cavcav, "Vleminckx'i bitirdi"

ANKARA - Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belçika'nın Club Brugge takımıyla golcü futbolcunun bonservisi konusunda uzun süren pazarlıklar sonucunda anlaşmaya vardıklarını, ufak detaylar üzerinde görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Transfer sürecini bizzat ben yönettim. Gençlerbirliği'nin menfaatleri doğrultusunda sözleşme maddelerini biz hazırladık ve tek tek bütün maddeleri inceledim" dedi.
     Kırmızı-siyahlı taraftarlara uzun süredir bekledikleri müjdeli haberi vermekten mutluluk duyduğunu anlatan Cavcav, şöyle devam etti:
     "Hazırladığımız sözleşmeyi Belçika'ya gönderdik. Onlar da kendi şartlarına göre değişişiklikler yaptı. Bu görüşmelerin sonucunda anlaşma noktasına geldik. Detayları görüşüyoruz. Gençlerbirliği'nin menfaatleri konusunda son derece hassas davrandım. Futbolcumuz, kalitesini Antalya'da ilk 15 dakikada gösterdi. Cavcav olarak o 15 dakikayı izlediğimde zaten bonservisini almaya karar vermiştim."
     İş hayatında da Gençlerbirliği'nde de söylenen ilk fiyatı hiçbir zaman kabul etmediğini kaydeden Cavcav, "Pazarlık sünnettendir" diye konuştu.
     Bu transferin gerçekleşeceğinden Antalya'daki ilk 15 dakikadan sonra emin olduğunu ancak Gençlerbirliği başkanı olarak başkent temsilcisinin menfaatlerini düşünmesi gerektiğini dile getiren İlhan Cavcav, şunları kaydetti:
     "35 yıllık tecrübemden biliyorum ki imzalar atılmadan kesin konuşulamaz. Bu meyanda, Belçikalı futbolcunun transferinin detayları kaldığını söyleyebilirim. Futbolcumuz yarım sezon oynadığı için gol kralı olamadı. Hollanda da olduğu gibi umarım gelecek sezon burada da gol kralı olur."
    
     -Başkentin "gladyatörü"-
    
     Ara transfer döneminde Gençlerbirliği'ne bedelsiz olarak katılan Belçikalı forvet Vleminckx, ikinci devre kırmızı-siyahlıların gol yollarındaki etkili ismi oldu.
     Teknik direktör Fuat Çapa'nın güvendiği futbolcuların başında gelen "Gladyatör" lakaplı golcü oyuncu, Spor Toto Süper Lig'de 14 maçta 9 gol atmayı başardı.
     İkinci devrenin açılış haftasında başkent temsilcisinin deplasmanda Medical Park Antalyaspor'u 5-3 yendiği karşılaşmada 4 kez rakip fileleri havalandıran Vleminckx, kırmızı-siyahlı formayla ligde çıktığı ilk maçta adından söz ettirmeyi başarmıştı.
     Son vuruşlardaki başarısıyla ön plana çıkan Belçikalı golcü, Gençlerbirliği'nin sahasında Mersin İdmanyurdu'nu 3-1'lik skorla geçtiği maçta takımının ilk golüne imza attı. 27 yaşındaki Vleminckx, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ı yıkan isim olmayı da başardı. "Gladyatör", maçtaki tek golü atarak kırmızı-siyahlılara üç puanı getirdi.
     Vleminckx, Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor ve Fenerbahçe karşılaşmalarını da boş geçmedi.
    
     -Kafasını kullanıyor-
    
     Vleminckx, Spor Toto Süper Lig'de attığı 9 golün 6'sını kafa vuruşuyla gerçekleştirdi.
     Medical Park Antalyaspor'a kafayla 2 gol kaydeden Belçikalı golcü, Mersin İdmanyurdu, Galatasaray, Kardemir Karabükspor ve Fenerbahçe maçlarında da "kafasını çalıştırarak" rakip fileleri sarstı.
    
     -Hollanda'nın gol kralı-
    
     Vleminckx, N.E.C. takımında forma giydiği 2011 yılında Hollanda liginde attığı 23 golle, gol kralı oldu.
     Belçika doğumlu, 1.83 boyundaki Vleminckx, geçen sezon ise Belçika Ligi'nde Club Brugge takımında top koşturdu. Club Brugge formasıyla ligde 10 maçta 3 gol kaydeden Vleminckx, Avrupa Ligi'nde 3 maçta 1 gol attı. "Gladyatör", 3 kez de Belçika Milli Takımı kadrosunda yer aldı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER