Spor
  • 13.5.2013 17:00

Cavcav'dan, "Diyadin" açıklaması

ANKARA - Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fuat Çapa ile çok istemelerine rağmen yola devam edemeyeceklerini geçen hafta açıkladığını belirterek, "2013-2014 sezonunda teknik direktörümüz, içimizden biri, burada futbol oynamış, teknik direktörlüğe burada başlamış, bizim onda, onun bizde karşılıklı hakkı olan Metin Diyadin oldu. Bu kulübün çocuğu olan Metin Diyadin ile çalışma şansını yakalamış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.
     Fuat Çapa'nın Türkiye kariyerine iki yıl önce kendi kulüplerinde başladığını ve iki sezondur da görevini başarıyla sürdürdüğünü kaydeden Cavcav, şöyle devam etti:
     "Kendisiyle gelecek sezon için anlaşma sağlamayamadık. Nasıl eski futbolcularımı takip ediyor ve başarılı olmalarına seviniyorsam Fuat Çapa için de aynı şey geçerli. Kendisine yeni görevlerinde başarılar dilerim. Futbolda böyle ayrılıklar olağan karşılanmalı. Çapa'nın da kariyer ve geleceğiyle ilgili planları var, bunları anlıyorum. Neticede Fuat Çapa gibi daha önce ayrıldığımız birçok hoca ile yeniden çalışma imkanı bulduk. Ben Fuat Çapa'yı Gençlerbirliği'nin aile fertlerinden biri olarak görüyorum."
     Metin Diyadin'in de aileden biri olduğunu vurgulayan Cavcav, "Bir zamanlar sahada izlediğim bir futbolcumun, kendisini yetiştirip eski takımının başına teknik direktör geçmesi beni ayrıca gururlandırıyor. Metin Diyadin senelerce Gençlerbirliği'nin kaptanlığını yapmış, futbolculuk kariyeri ve karakteri son derece kendi şahsına münhasır bir isimdir. Bizim için müstesna bir yeri vardır" ifadelerini kullandı.
     Gençlerbirliği'nde forma giyen futbolcuların daha önce de kendilerine teknik direktörlük yaptığını dile getiren Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı:
     "Bakıldığında birçok takım da bu yönde tercih kullanıyor. Fatih Terim, Aykut Kocaman ve Tolunay Kafkas örneklerinde olduğu gibi biz de uzun bir aradan sonra kulübümüzün çocuğuyla çalışma şansını yakalamış bulunuyoruz. Hem Metin Diyadin hem de Gençlerbirliği'ne hayırlı olmasını diliyorum."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER