Gündem
  • 11.10.2020 14:45

Çavuşoğlu, mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştüğü bildirildi. Görüşmede ateşkese rağmen Ermenistan'ın Gence'ye saldırısı ve bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek Gence'de sivilleri hedef aldığı saldırıya ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüştü. Ermenileri ateşkese uymaları konusunda uyarmalarını istedi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu, mevkidaşı Lavrov ile yaptığı görüşmede, 'Ermenistan'ın ateşkese uyması' konusunda uyarılmasını istedi.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 9 kişi ölmüş, 34 kişi de yaralanmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 11.10.2020 14:46

İLGİLİ HABERLER