Çavuşoğlu: Sahada da masada da güçlü Türkiye'yiz

••3 dk okuma
Çavuşoğlu: Sahada da masada da güçlü Türkiye'yiz

Hızlı Özet

“Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sahada da masada da güçlü Türkiye’yiz hamd olsun. Allah ordumuza güç kuvvet versin. Tüm güvenlik birimlerimizi Rabbim korusun ve ordumuzu muzaffer eylesin, devletimizi ve milletimizi payidar eylesin” dedi.”






Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sahada da masada da güçlü Türkiye’yiz hamd olsun. Allah ordumuza güç kuvvet versin. Tüm güvenlik birimlerimizi Rabbim korusun ve ordumuzu muzaffer eylesin, devletimizi ve milletimizi payidar eylesin” dedi.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cezayir'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu'yla birlikte düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye sınırının hemen ötesinde giderek güçlenen bir terör örgütü olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Maalesef bugüne kadar müttefikimiz ABD tüm uyarılarımıza rağmen bu terör örgütü ile bağlantılarını kesmedi. ABD'nin önerisi üzerine teröristlerin bu bölgeden çıkarılması ile birlikte bu bölgede bir ‘Güvenli Bölge' oluşturulması için çaba sarf ettik, samimi gayretler sarf ettik” diye konuştu.



“Bölgenin barışı istikrarı tesis edilecek”



Türkiye'nin çabaları ile bir sonuç alamadığını vurgulayan Çavuşoğlu, “ABD sadece bizi burada oyalarken diğer taraftan bu terör örgütüne destek vermeye devam etti. Dolayısı ile tek başımıza, Cumhurbaşkanımızın da her zaman söylediği gibi, bu harekatı başlattık. Barış Pınarı Harekatı'yla bölgeden teröristler temizlenecek ve yine Suriye'nin sınır bütünlüğü, toprak bütünlüğü teminat altına alınacak. Aynı şekilde Suriye içinde, komşu bölgelerde ve Türkiye'de olan göçmenler dönebilecek. Ve bölgenin barışı istikrarı tesis edilecek” şeklinde konuştu.



“Harekatımız uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde başlatılmıştır”



Yaşan durumun Türkiye için bir ulusal güvelik meselesi olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Bu harekatımız uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde başlatılmıştır. Birleşmiş Milletler (BM) şartının 51'inci maddesi, keza terörle mücadele ile ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları ortada, yine Suriye ve Suriye'de terör ile mücadele BM Güvenlik Konseyi'nin en son 22-54 nolu kararı ortada” şeklinde konuştu.



Son dönemde Adana Mutabakatı'nın gündemde olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, “Adana Mutabakatı'na göre, rejim yani Suriye yönetimi bu teröristler ile ilgili bir şey yapamayınca Türkiye'nin tek taraflı olarak buraya gireceğini o zaman da zaten bildirmiştir. Dolayısı ile uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızdır” ifadelerini kullandı.



“Gerekli bildirimlerde bulunduk”



Bölgede uluslararası hukuka uygun hareket edildiğinin altını çizen Çavuşoğlu, “Gerekli bildirimlerde bulunduk, tıpkı Zeytin Dalı Harekâtı'nda olduğu gibi, tıpkı Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi BM Genel Sekreteri'ne bildirdik” şeklinde konuştu.



Bahsettiği detayları içeren bir mektubun BM Genel Sektereri'ne ulaştırıldığını söyleyen Çavuşoğlu, “P5 ülkelerini yani daimi üyelerin büyükelçilerini Bakan Yardımcımız Sedat Bey Bakanlığa çağırdı ve bildirimde bulunduk. Keza yine İran Büyükelçisi de Bakanlığa çağrılarak bilgilendirildi. Diğer taraftan BM Özel Temsilcisi'ne de Bakan Yardımcımız bilgi verdi” dedi.



“Rejimin İstanbul'daki başkonsolosluğa bir nota verdik”



Bu durumun bir de dayanışma boyutu olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Biz NATO müttefikiyiz ve NATO Genel Sekreteri'ne de yine bir mektup ile bildirimde bulunduk. Diğer taraftan tabi ki ortada bir rejim var, şuanda ilişkilerimiz olur olmaz o ayrı bir şey, İstanbul'da da Başkonsolosluğu var, yine Zeytin Dalı Harekatı'nda olduğu gibi, Barış Pınarı Harekatımızı'da yine bir nota ile rejimin İstanbul'daki başkonsolosluğuna bildirdik, başkonsolosluğa bir nota verdik” ifadelerini kullandı.



“Sahada da masada da güçlü Türkiye'yiz hamd olsun”



Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:



“Biz uluslararası temasımızı askerlerimiz sahada kahramanca mücadele verirken sürdürüyoruz. Daha önce Lavrov ve Zarif ile görüşmüştük, şimdi ABD Dışişleri Bakanı görüşmek için talepte bulundu ve bu akşam kendisi ile görüşeceğiz. Keza Almanya Dışişleri Bakanı ile görüşeceğiz, yarın sabah da İngiltere Dışişleri Bakanı ile görüşeceğiz. Yani sahada da masada da bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sahada da masada da güçlü Türkiye'yiz hamd olsun. Allah ordumuza güç kuvvet versin. Tüm güvenlik birimlerimizi Rabbim korusun ve ordumuzu muzaffer eylesin devletimizi ve milletimizi payidar eylesin”




Bu haber 269 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pezeşkiyan yalanladı: Hamaney ile 7 saat kesintisiz görüştük
Gündem

Pezeşkiyan yalanladı: Hamaney ile 7 saat kesintisiz görüştük

İran dini lideri Mücteba Hamaney’in savaşın ilk günlerinde ağır yaralandığı ve saldırıya uğrayan bir hastanenin enkazından çıkarıldığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise bu iddiaları reddederek Hamaney’in "tıbbi açıdan tamamen sağlıklı" olduğunu açıkladı. Pezeşkiyan, Hamaney’le son görüşmesinin 7 saatten fazla sürdüğünü de söyledi.

Habervitrini10265 Görüntüleme
İstanbul’da sağanak yağış etkisini gösterdi
Gündem

İstanbul’da sağanak yağış etkisini gösterdi

İstanbul’da AKOM’un uyarılarının ardından bazı bölgelerde sağanak etkili oldu. Yağış nedeniyle cadde ve yollarda su birikintileri oluşurken, bazı iş yerleri ve evleri su bastı.

Habervitrini14393 Görüntüleme
Türkiye'den Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskına tepki: Lanetliyoruz
Gündem

Türkiye'den Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskına tepki: Lanetliyoruz

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te 1143 İsraillinin İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya girmesine Türkiye’den peş peşe tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı baskını kınarken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Harem-i Şerif’in tarihi statüsünü hedef alan eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirterek İsrail’e "derhal son verin" çağrısında bulundu. Bir tepki de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran'dan geldi.

Habervitrini14575 Görüntüleme
"Terörsüz Türkiye" sürecinde gözler yarına çevrildi: İkinci toplantı yapılacak
Gündem

"Terörsüz Türkiye" sürecinde gözler yarına çevrildi: İkinci toplantı yapılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Terörsüz Türkiye sürecinde hükümet nezdinde bir kurul teşkil ettirildi. Yarın sabah ikinci toplantımızı yapacağız" dedi.

Habervitrini13809 Görüntüleme