Gündem
  • 30.6.2020 15:51

Çavuşoğlu : Yalancı Macron yönetemediği Fransa'yı kaosa sürükledi

Türkiye'den Fransa'ya çok sert tepki

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaptı. Çavuşoğlu, Macron'un Hafter'e desteğini eleştirerek, "Fransa bir darbeciyi destekliyor. Fransa Libya'da yıkıcı bir anlayışla hareket ediyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, Macron'un Hafter'e desteğini eleştirerek, "Fransa bir darbeciyi destekliyor. Fransa Libya'da yıkıcı bir anlayışla hareket ediyor" dedi.

NATO'nun da tutumunu eleştiren Çavuşoğlu, "NATO, Rusya'yı tehdit görüyor ama NATO müttefiki Fransa Rusya'nın Libya'da mevcudiyetini artırmak için çaba sarf ediyor" ifadelerini kullandı.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Daha önce Türkiye'nin Libya'daki varlığından rahatsızlığını her fırsatta dile getiren ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinde de bu konuyu gündeme getiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, son olarak yine ikili ilişkileri gerecek açıklamalar yaptı.

Ankara'nın cihatçı savaşçıları Suriye'ye taşıdığını ve Birleşmiş Milletler silah ambargosuna karşı geldiğini iddia eden Macron, Türkiye'nin Libya krizine müdahalesi için de "kabul edilemez" dedi.

Güncellenme Tarihi : 30.6.2020 16:04

İLGİLİ HABERLER