Asayiş
  • 12.6.2008 16:56

ÇEK MİLLİ TAKIMIN YILDIZI TÜRKİYE KARŞISINDA UMUTLU

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye’nin (A) Grubu’ndaki rakiplerinden Çek Cumhuriyeti’nin forvet oyuncusu Milan Baros, "Gruptan çıkma şansımız hala var" dedi.
Baros, Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu’nun internet sitesine yaptığı açıklamada, 3 puanla ikinci sırada bulunan Çek Cumhuriyeti’nin, gruptan çıkma şanslarının hala var olduğunu söyledi.
Portekiz ile dün oynanan maçı 3-1 kaybetmelerine rağmen, iyi oynadıklarını savunan Çek oyuncu, "Türkiye maçında da Portekiz’deki gibi mücadele verirsek, gruptan çıkarız" diye konuştu. 
ÇEKLER, GRUPTAN ÇIKACAKLARINA EMİN 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda pazar günü Türkiye ile karşılaşacak Çek Cumhuriyeti futbolcuları ve teknik direktörü, gruptan çıkma konusunda emin açıklamalarda bulundu.
Teknik direktör Karel Bruckner, dünkü maçta ev sahibi İsviçre’yi 2-1 yenen Türkiye’yi tebrik etmeleri gerektiğini, ancak gruptan çıkma savaşına hazır olduklarını söyledi.
Açıklamasında, yenildikleri Portekiz maçını da yorumlayan Bruckner, hücum oyunlarının hayli geliştiğini belirtti.
Çek Cumhuriyeti’nin kalecisi Petr Cech de yaptığı açıklamada, teknik direktörünün açıklamalarına tam destek verdi ve Türkiye’yi yenecek güçte olduklarına inandığını söyledi.
Cech, "Performansımız gittikçe artıyor. Bu durumda Türkiye’yi geçeceğimize şüphe yok" diye konuştu.
Kendisinden emin bir açıklama yapan golcü oyuncu Libor Sionko, "Yarışa devam edeceğimize yüzde yüz eminim" derken, takım kaptanı Tomas Ujfalusi, ekipteki hiçbir oyuncunun eve erken dönme düşüncesinde olmadığını söyledi.
Ujfalusi, "Grup maçlarından sonra eve dönmenin ihtimalini dahi kabul etmiyoruz. Önemli maçlarda iyi işler başardık. Kaybetmemize rağmen, Portekiz maçı bile kendimize güvenimizi artırdı" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:42

İLGİLİ HABERLER