Gündem
  • 30.10.2008 20:19

ÇELİK: KIRARAK, DÖKEREK HİÇ KİMSE AMACINA ULAŞAMAZ

VAN - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, son günlerde DTP mitinglerinde meydana gelen olaylarla ilgili, ''Muhalif olduğunuzu ortaya koymanın bir yolu vardır. Bağırarak, çağırarak, kırarak, dökerek vatandaşa ve esnafa zarar vererek hiç kimse amacına ulaşamaz'' dedi.
Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere AK Parti milletvekilleri Gülşen Orhan, Kayhan Türkmenoğlu ve Kerem Altun ile Van'a gelen Bakan Çelik'i, Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve partililer karşıladı.
Vali Çakacak'ı makamında ziyaret eden Çelik, burada yaptığı açıklamada, 1 Kasımda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabinedeki 6 bakanla birlikte Van'a geleceğini ve burada toplu açılış ile temel atma törenlerine katılacağını söyledi.
Başbakanın yaklaşık 150 tesisin toplu açılışını yapacağını anlatan Çelik, ''Biz ev sahibi olmamız hasabiyle başbakanımızı cumartesi günü en iyi şekilde karşılayacağız'' dedi.
Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ve Tunceli'de DTP'liler tarafından protesto edildiğini, bu protestoların Van'da da beklendiği yönündeki sorusu üzerine Çelik, şunları söyledi:
''Ben başbakanla birlikte Diyarbakır'daydım. Başbakan Diyarbakır'da toplu açılış yapmaya, temel atmaya veya bir miting yapmaya gitmedi. Dicle Üniversitesinin 2008-2009 akademik yılının açılışına katıldı. Mesele şudur. Bir ülkenin başbakanı bir ile gittiği zaman o ildeki insanlara hizmet için gidiyor. Başbakan buraya miting yapmaya gelmiyor, yapılan onlarca tesisin açılışını yapmaya geliyor. Halkıyla kucaklaşmaya geliyor. Bir ile yakışan, insanlara yakışan, bir siyasi muhalif de olsa o ülkenin başbakanına gereken nezaketi göstermesidir.''
Mitinglerde siyasi partilerin kendi mesajlarını verdiğini ve kendine ait görüşleri halka aktardığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
''Siyaset, rekabet ortamında yapılır. Ama asla nezaketten taviz vermeyen bir rekabet anlayışı olmalıdır. Rekabetle husumeti karıştırmamak lazım. Burada birileri de bir şey yapar mı? Kendi bilecekleri şey. Herkes kendine yakışanı yapar. Demokratik taleplerde bulunmak elbette son derece normaldir. Ama bunun tarzı, üslubu, son derece önemlidir. Hiç bir siyasi parti bizim düşmanımız değildir. En küçüğünden en büyüğüne kadar tüm siyasi partiler, bizim rakibimizdir. Muhalif olduğunuzu ortaya koymanın bir yolu vardır. Bağırarak, çağırarak, kırarak, dökerek, vatandaşa ve esnafa zarar vererek hiç kimse amacına ulaşamaz. İnsanlar sizden daha çok nefret eder.''
Bir gazetecinin, Adana Valiliğinin eylemlere katılan çocukların ailelerinin yeşil kartlarının iptal edilmesi talebine yönelik sorusuna Bakan Çelik, şu yanıtı verdi:
''Bunu kesinlikle doğru bulmuyorum. Bir çocuğa, anne ve babası elbette sahip çıkmak zorundadır. Elbette çocuğunun yanlış işler yapmasına engel olmalıdır. Ama sağlık konusu, başka şeyle karıştırılmamalıdır. Adana Valisinin böyle bir talebi var mı, yok mu bilmiyorum. Basına yansıyan doğru ise bunu kesinlikte tasvip etmiyorum. Sadece ben değil hükümetimizin de tasvip etmeyeceğini biliyorum.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:49

İLGİLİ HABERLER