Gündem
  • 12.10.2008 00:00

ÇELİK: 'MUHALEFETİN UFKU, KAPIKULE'Yİ GEÇMİYOR!..'

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde partisinin kongresine katılan Bakan Çelik, konuşmasında ana muhalefet partisi CHP'ye yüklendi. Amerika'da başlayan krizin dünyaya yayıldığını, bu krizden 'bana ne deme' gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten bakan Çelik, "Bizim siyasetçilerimiz eski siyasetçi; biz otururuz ekmeğimizi fırından alır yeriz zannediyorlar. İki kutuplu dünyadaki o anlamsız çekişmelerden bahsediyorlar, artık öyle bir dünya yok. Para dünyanın parası, sermaye küresel sermaye, akşam Hindistan'da, sabah Şili'de. Şimdi böyle bir dünyadayız. Kriz başlayınca herkes tedbirli olmaya, isteklerini ertelemeye başlıyor. Panik havası her yere yayılıyor, Türkiye'ye bunun izleri de gelmeye başladı" dedi.
"Hükümet olarak biz krize endekslenelim, bunları konuşalım diyoruz" diyen Çelik, "Ülkemizde aş, iş sorunları var, yeni bir sorun eklemeyelim diyoruz. Muhalefete varsa bir projeniz getirin diyoruz. Adamlar çıkıyorlar, 'Başbakanım açık oturuma var mısınız' diyorlar. Başbakanın işi gücü bitti de seninle ne konuşacak. 'Gelin Deniz Feneri'ni konuşalım' diyorlar. Deniz Feneri'nde bir şey varsa yargı orada. Gidilir mahkemeye suçlu varsa cezasını çeker. Bunun Başbakanla, bizimle ne ilgilisi var" diye konuştu.
2001 yılına göre bankaların daha sağlam, reel sektörün de üç misli daha iyi olduğunu kaydeden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Krizden çıkışın, krize bulaşmamanın yoluyla ilgili bizde şöyle bir proje var, gelin bunu paylaşalım demen gerekirken, adamların dünyası Kapıkule'den öteye geçmiyor, ufukları da geçmiyor ne yazık ki. 2001 krizinden ders alan bir ülke olarak bankalarımız sağlam, kamu maliye politikalarımız sağlam, reel sektör 2001 yılına göre 3 misli daha iyidir. Fakat bu krizin uzun sürmemesi hepimizin dileğidir. Türkiye bu sağlamlıkta olmasına rağmen bunun uzun sürmesi tüm dünya piyasalarını etkilediği gibi Türkiye'yi de etkiler. Bunun da önlemlerini alma konusunda hükümet olarak teyakkuz halindeyiz."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:30

İLGİLİ HABERLER