Eğitim
  • 22.10.2008 20:51

ÇELİK: YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU, TÜRKİYE'YE UYAN BİR ELBİSE DEĞİL

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yükseköğretim Kanununun, Türkiye'ye uyan bir elbise olmadığını, 130 üniversitenin ihtiyacını karşılamadığını belirterek, kanunun değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
Çelik, TBMM Genel Kurulunda, öğrenci affına ilişkin tasarının yasalaşmasından önce eleştirileri yanıtladı.
Bakan Çelik, 25 yılda 12 öğrenci affı çıkardıklarını belirterek, bunun, TBMM'den yaklaşık 2 yılda bir af çıktığı anlamına geldiğini bildirdi.
Başarısız öğrencileri kader, sistem kurbanı olarak nitelendirmenin, popülist yaklaşım olduğunu kaydeden Çelik, başarısızlığın tek nedeninin, ekonomik olmadığını vurguladı. Çelik, ''hali vakti yerinde, yediği önünde yemediği arkasında'' bir çok kişinin de başarısız olduğunu dile getirerek, başarısızlık nedenleri arasında disiplinsizlik, isteksizlik, öğrencinin yanlış tercihi sonucu fakülteye ısınamamasının da yer aldığını söyledi. Ekonomik nedenlerin de yabana atılamayacağına işaret eden Çelik, ''Bir daha TBMM önüne bir af yasası gelmemesini temenni ederim'' dedi.
TBMM iradesiyle öğrencilere bir hak verildiğini, fırsat tanındığını dile getiren Çelik, öğrencilerin bu fırsatın kıymetini bilerek, iyi kullanması gerektiğini kaydetti.
''YÖK Yasasını değiştirmemiz gerekiyor'' diyen Bakan Çelik, şunları ifade etti:
''2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Türkiye'ye uyan bir elbise değil, 130 üniversitenin ihtiyacını karşılayacak bir kanun değil, değiştirmek gerekiyor. Bunu değiştirmemiz, köklü reform yapabilmemiz için de Anayasanın ilgili maddelerinin değiştirilmesi gerekiyor. Anayasa değişikliği olmadan hazırlanan YÖK yasa tasarısı, pansuman önlem, restorasyon olacak ama asla bir reform olmayacak.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER