Gündem
  • 13.5.2004 00:05

ÇELİK'TEN BAYKAL'A CEVAP : YÖK DEĞİŞİKLİĞİNİN ARDINDA YÜZDE 42 OYU İLE AK PARTİ, MHP, DYP VE SP VAR

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''YÖK tasarısının arkasında kim var?'' sorusunun yöneltildiğini bildirerek, ''Bu tasarının arkasında AK Parti'nin yüzde 42 oyu, MHP, DYP, SP, iki büyük eğitim sendikası ve üniversite öğretim üyeleri var'' dedi.
     Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 1981 yılında, YÖK benzeri bir yapılaşmanın dünyanın hiç bir yerinde bu kadar yetki ile donatılmadığını kaydetti. Anayasa'nın 130 ve 131. maddelerinin değiştirilmesi için CHP grubundan destek alamadıklarını ifade eden Çelik, şunları söyledi:
     ''Üniversitelerden yüzlerce değil, binlerce mesaj, telefon, mail geliyor. Öğretim üyeleri, (Cuma günü yürüyüş yapılacak. Bizi buna katılmaya zorluyorlar, baskı altındayız) diyorlar.
     Bir öğretim üyesinin kaderi rektörün iki dudağı arasında olmamalıdır. Böyle bir yerde akademik özerklikten söz edilemez. Biz bunu tasarı ile objektif kriterlere bağlıyoruz.''
     Çelik, ortada bir toplumsal zulüm olduğunu, bunu kaldırmak istediklerini ifade ederek, ''milletten görmediğiniz teveccühü başka yerde aramayın. Bulanık suda balık avlamayın. Bal, bal demekle ağız tatlandırmaz'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER