Medya
  • 17.1.2014 00:05

Cemaat, bu yazarlarını mutlaka okumalı

Rasim Ozan Kütahyalı bugün Sabah’taki yazısında Fethullah Gülen’in ses kasetlerini görmeyen Aydın Doğan ve Turgay Ciner  medyasına isim vererek çok sert çaktı.

Fatih Altaylı’ya bakın neler dedi:

“Haklı çıktığım şu iki gün içinde bile anlaşıldı. Gülen’in kendi vakfı tarafından da kabul edilen ses kayıtları hiçbir şekilde bu malum medya ittifakı tarafından görülmedi. Bu konuda da başı Aydın Doğan medyası çekti. ‘Benim gazetem Gülen’e tapar’ kabilinden laflar ettiği iddia edilen Turgay Ciner’in medyasının sus pus olması zaten normal. Sokaktaki simitçiden devletin en üst mertebelerine kadar herkesin konuştuğu bir olayı görmezden gelmek zorunda kalan ama yıllardır herkese gazetecilik dersi veren Fatih Altaylı’nın onuruyla istifa etmesi gerekir ama yapmaz. Fatih’e Pensilvanya’ya gidenlere verilen Gülen imzalı saati koluna takmasını tavsiye ederim. Böylece her saate baktığında gerçek patronunun imzasını görmüş olur da ona göre davranır…”

Rasim Ozan Kütahyalı Fethullah Gülen medyasıyla ilgili de ilginç saptamalarda bulundu.

Kütahyalı, “Cemaat imamları istifade deyince kimi eski faşist yazarlara yazdırdıkları gibi vesayetçi suikast yazılarını anlamasınlar.” diyerek özellikle Mümtazer Türköne’ye vururken, Etyen Mahçupyan ve Gülay Göktürk’e sahip çıktı.

Kütahyalı şöyle yazdı:

“Fethullah Gülen medyası açısından iki önemli ismin hâlâ cemaat gazetelerinde var olmasını büyük şans olarak görüyorum.

Özgürlükçü ve demokrat kimliklerinden hiçbir zaman taviz vermemiş iki büyük kalem olan Etyen Mahçupyan ve Gülay Göktürk’ün varlığından istifade etmeleri gerekir. Cemaat imamları istifade deyince kimi eski faşist yazarlara yazdırdıkları gibi vesayetçi suikast yazılarını anlamasınlar. Zaten isteseler de Mahçupyan ve Göktürk gibi iki gerçek demokrata vesayetçi tek bir satır yazdıramazlar. Bu iki isim de yeri gelir siyaset kurumunu en ağır dille eleştirir ama vesayet söz konusu olduğunda sivil siyasetin yanında dimdik dururlar.

Cemaat bu iki ismi dinlerse kendileri için çok hayırlı olur…”
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER