Gündem
  • 8.1.2015 02:59

Cemaat Fransa'daki saldırıya çok üzüldü

Saldırıya uğrayan Charlie Hebdo dergisi'nde Peygamber Efendimize hakaret karikatürleri çıkıtğında gıkı çıkmayan cemaatin vakfı, o dergiye yapılan saldırıdan derin üzüntü duyduğunu açıkladı.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın açıklamasında derginin karikatürstleri masum insanlar olarak tanımlanırken, saldırganlar terörist olarak gösterildi.
İşte o açıklama

Fransa'nın başkenti Paris'te yayınlanan Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıda 2'si polis 12 kişinin hayatını kaybettiği, 5'i ağır olmak üzere 10 kişinin de yaralandığı Reuters haber ajansı tarafından açıklanmıştır.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı olarak vurgulamak isteriz ki, kim ya da hangi amaç için yapılırsa yapılsın herhangi bir terör eylemi barışa, demokrasiye, insanlığa ve bütün dini değerlere karşı yapılmış bir darbedir. Bu sebeple hiçbir kimse - ve özellikle de hiçbir Müslüman – hiçbir terör eylemini onaylayamaz. Terörün İslam ile telifi mümkün değildir. Masum insanların hayatlarına mal olan terörün bir bağımsızlık ya da kurtuluş mücadelesinde yeri olamaz.

Charlie Hebdo dergisine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor, tüm Fransız halkıyla birlikte saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların acılarını paylaşıyoruz.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:02

İLGİLİ HABERLER