Gündem
  • 25.1.2014 14:42

Cemaate Yahudi desteği

Gülen Cemaati ve ABD'deki Yahudi işbirlikçileri AK Parti'yi ve Türkiye'yi itibarsızlaştırmak için kolları sıvadı. Haddini aşan Yahudi yazar ABD'yi AK Parti'ye müdahale etmeye çağırdı.

Fethullah Gülen'in 1999'da ABD gitmesi için gerekli olan Green Card başvurusu için referans olan Yahudi kökenli ABD Ankara eski Büyükelçisi Morton Isaac Abramowitz AK Parti aleyhinde Washington Post'ta bir yazı kaleme aldı.

CEMAAT MEDYASI O HAİNİ MANŞETİNE TAŞIDI
Cemaat medyası da Abramowitz'in bu yazısını manşetlerine taşımaktan geri durmadı. Eski diplomat AK Parti hükümetini Obama yönetimine şikayet ederken ABD'nin bu konuda sessiz kalmamasını dile getirdi. Yahudi yazar ABD'nin zaman kaybetmeden Erdoğan hükümetine müdahale etmesi gerektiğini ifade etti.

YAHUDİ YAZAR: "ABD AK PARTİ'YE MÜDAHALE ETSİN"
Erdoğan'ın şu anki gidişatının Türkiye'yi aksak demokrasiden otokrasiye götürebileceği ve ABD'nin yakın müttefiki ve NATO üyesi bir ülke için böylesi bir akıbetin derin etkileri olabileceğini vurgulayan Abramowitz Washington Post'taki makalesinde şu ifadelere yer verdi: "Eğer ABD bu skandala yönelik öneride bulunursa bu Erdoğan'ın suçlamalarına hak verilmesine ve destekçilerinin artmasına neden olabilir.

"OBAMA SESSİZ KALMAMALI"
ABD'nin bu olumsuz gelişmelere karşı Erdoğan'a özelde sert mesajlar verse de kamuoyu önünde sessizliği tercih ediyor. Ancak bu yaklaşım başarılı değil ve Erdoğan'ı cesaretlendirebilir. Ayrıca ABD'nin Başbakan Erdoğan'a, Türkiye'deki siyasi istikrar ve demokrasiye bağlılığını hatırlatması gerekiyor.

"ERDOĞAN DEMOKRASİYE ZARAR VERİYOR"
Başbakan Erdoğan Türkiye'nin ABD ile olan dostluğunu ve Başkan Obama ile yakın kişisel ilişkisini "meşruiyetini temize çıkarmak adına istismar ediyor. Erdoğan'ın Türkiye demokrasisine büyük zarar veriyor.

ABD şu konuda açık olmalı: Erdoğan'ın radikal eylemleri ve demagoji metotları Türkiye'deki siyasi kuruluşlara ve değerlerine zarar veriyor. Türkiye-ABD ilişkilerini tehlikeye sokuyor."

TAKVİM GAZETESİ

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:12

İLGİLİ HABERLER